Francúzsko

2013-05-03 15:00:00 |   |    | 

Ste milovníci nádhernej prírody, úchvatných hôr a malebných ľudoprázdnych pláží? Radi spoznávate nové mestá s bohatou kultúrnou tradíciou, príjemnými ľuďmi a množstvom pamiatok? Bavia vás dobrodružné výpravy do hôr či splavovanie divokých riek alebo si radi doprajete dobré jedlo a pohárik prvotriedneho vína? Nech odpoviete akokoľvek, Francúzsko vás rozhodne nesklame. A jeho poznávanie vám uľahčí novo aktualizovaný sprievodca z radu Rough Guides.



Sprievodca Francúzskom je rozdelený do sedemnástich prehľadne usporiadaných kapitol približne zodpovedajúcich administratívnemu členeniu krajiny. Úvodná časť ponúka všeobecné zoznámenie sa s krajinou a tiež tipy na miesta, ktoré by ste si rozhodne nemali nechať ujsť. Vo všeobecných informáciách sa dozviete veľa užitočného o možnostiach cestovania, ubytovania a stravovania, ale tiež napríklad o nebezpečenstvách, ktoré vás môžu čakať pri výpravách do hôr.

V miestopisnej časti nájdete podrobné popisy jednotlivých oblastí, veľkých miest s množstvom pamiatok a turistických atrakcií i malých zapadnutých dediniek lákajúcich rázovitosťou a pokojom. Nechýbajú tu zoznamy ubytovacích a stravovacích zariadení pre náročných i sporovlivých turistov - vždy samozrejme s adresami, aktuálnymi telefónnymi číslami a stručným hodnotením priamo od autorov sprievodcu - ani rady, kde najlepšie nakúpiť alebo sa pobaviť. Samozrejmosťou sú informácie o doprave a dôležitých kontaktoch.

Riadení Francúzskom nezablúdite bez ohľadu na to, či sa vrhnete do víru Paríža alebo sa rozhodnete pre výpravu do prírody. Vždy na vás čakajú logicky navrhnuté trasy so zaujímavými zastávkami, miestami k odpočinku a tiež cestovnými poriadkami najdôležitejších spojov. A ak náhodou predsa len stratíte orientáciu, stačí zalistovať a okamžite môžete pokračovať ďalej.

Samozrejmou súčasťou sprievodcu Francúzskom sú aktualizované mapy, kvalitné fotografie, základné poučenie o histórii a kultúre krajiny a česko-francúzsky slovníček s najbežnejšie používanými výrazmi.

 

Francúzsko

Autor: David Abram, Ruth Blackmore, Colleen Brousil a kol.

Vydavateľstvo: Jota

Rok vydania: 2013

Počet strán: 1 264 + 40 strán prílohy

Cena: 748 Kč

 

Zdroj/autor: jota.cz, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa