Dovolenka vo svete. Vyberte si svojho sprievodcu a spoznajte krajinu

2014-07-17 17:00:00 |   |    | 

Na cestovanie potrebujete len pas a peniaze. Takto prežijete kdekoľvek. No ak túžite preskúmať krajinu, alebo mesto dopodrobna, budete potrebovať aj niečo viac- informácie. Pripravovať si doma plán cesty je praktické, avšak ešte lepšie je zaobstarať si publikáciu, ktorá vám poradí, kde nájdete to najlepšie. Ostatné už zostane len na vás. Môžete sa ňou nechať úplne viesť, alebo len inšpirovať a neskôr vyraziť vlastnou cestou.



Amsterdam do vrecka

Poznajte mesto dvakrát dôkladnejšie v polovičnom čase! Orientáciu vám zjednoduší farebný rozkladací plán mesta spolu s podrobnými mapkami jednotlivých štvrtí. Kniha prestaví zasvetený výber najlepších amsterdamských atrakcií, múzeí, obchodov a reštaurácií. Obsahuje aj unikátnu kapitolu V skratke, s ktorou sa Amsterdamu rýchlo dostanete pod kožu. Zoznámte sa s miestnymi ľuďmi a nechajte si poradiť od recenzentky amsterdamskej gastronomickej scény, majiteľov netradičnej predajne cyklistického vybavenia či redaktorky kultúrneho prehľadu

Barcelona do vrecka

Barcelona, prímorská metropola s výbornou katalánskou kuchyňou, veselými butikmi v stredovekých uliciach Barri Gotic. Po vystúpení na La Sagrada Família pohľad na mesto aký sa naskytá anjelovi. Harmónia chorálov v Palau de la Música Catalana. Či lesknúce sa ryby , šťavnatý jamón a čerstvé ovocie v tržnici La Boqueria.
S naším sprievodcom nestratíte čas, pretože obsahuje pestrofarebné mapy a detailné plány okolia pre ľahkú navigáciu. Všetko vám odporúča autor, ktorý sám v Barcelone žije.

Budapešť

Nádherné stavby, malebná poloha a neopakovateľná atmosféra: to všetko sa musí zažiť! Jedna z najviac fascinujúcich európskych metropol vám ponúkne prehliadku slávneho Hradného paláca a historickej Hradnej štvrti s Rybárskou baštou. Môžete si oddýchnuť v najkrajších kúpeľoch mesta - Gellért, alebo navštívte niektorú z vinární s cigánskou muzikou. V Budapešti je tiež radosťou utrácať peniaze - ponuka je dobrá a rozmanitá a ceny sú zvlášť na tovare svetových značiek nižšie!

Dubaj

Nájdete tu mnoho nápadov a tipov pre aktívnu dovolenku - golf, potápanie, lyžovanie na dunách, jazdectvo, reštaurácie pre každú chuť i peňaženku. Sprievodca ponúka dôkladný opis všetkých dôležitých miest a zaujímavostí: súky, múzeá, mrakodrapy, parky, nákupné centrá, informácie k ubytovaniu od najluxusnejších hotelov sveta po nižšiu kategóriu... Sprievodca nočným životom: krčmy, bary, nočné kluby a všetko, čo by ste mali vedieť o histórii a ľuďoch, prírode, umení, kultúre, politike a ekonomike.

Hongkong do kapsy

Skvelý výhľad na mestskú panorámu zo 43. poschodia Bank of China Tower, čačky a lastovičie hniezda v kľukatých uličkách Sheung Wan, hľadanie zliav a nakukovanie do výkladov u návrhárskych butikov v Soho, dymiace košíky s knedličkami v kakofonii City Hall Maximos Palace, vrtkavé šťastie pri hráčskych stoloch v neuveriteľne jagavých kasínach v Macau... Navštívte Hongkong a zažijete nezabudnuteľný poznávací výlet.

Chorvátsko

Chorvátsko je najobľúbenejším letným cieľom mnohých Slovákov. Viete prečo? Pretože počas svojho pobytu sa kúpali v priezračných vodách Jadranského mora, pochutnávali si na čerstvo ulovených daroch mora v štýlových reštauráciách, trávili pokojné týždne v malebných dedinkách na pobreží Istrie a prežili nejednu nezabudnuteľnú noc v Záhrebe, Splite či Rijeke... Žasnite nad slonmi dupajúcimi medzi subtropickou vegetáciou na Brijunských ostrovoch, vyslieďte si v istrijských kopcoch svoje vlastné hľuzovky a pripravte si ich sami s vajíčkom alebo s cestovinami a zabudnite na hanbu a pridajte sa k miestnym nudistom pri brehoch súostrovia Pakleni...

Istanbul do vrecka

Pri pohľade na tancujúcich dervišov sa vám zakrúti hlava. Obzriete si husté kelímy, oslnivé šperky a zábavných trhovníkov na Veľkom bazári, načerpáte umelecké inšpirácie v múzeu Istanbul Modern, na večeru si budete vychutnávať meze alebo fantastické čerstvé ryby ako sultán, pri plavbe Zlatým rohom spoznáte grécke liturgie, macedónske synagógy i albánske mäsové guľky a v podzemnej nádrži Basilica budete odháňať hlavy medúz i hrôzostrašné kapry...

Londýn do vrecka, zaujímavosti, tipy, všetko po ruke

Londýn má pre každého niečo, od umenia po veľkolepé múzeá, oslňujúcu architektúru, rozmanité a nádherné parky. Lonely Planet vám predstavuje nové vreckové vydanie sprievodcu so všetkými top pamiatkami, informatívne zoznamy hlavných zaujímavostí – aby sa vám lepšie plánovalo. Všetko dôležité, čo potrebujete vedieť –pomôže vám to ako sa rozhodnúť pri nakladaní s voľným časom. Tipy a rady na pohodový pobyt bez starostí. Ďalej v sprievodcovi nájdete výber z najlepších londýnskych reštaurácií, kaviarní a ďalších podnikov. Informácie o možnostiach stravovania, zábavy, nakupovania ...

Malajsie Singapur Brunej

Vieme, kde hľadať najautentickejšie domorodé obydlia v štáte Sarawak, najidylickejšie pláže na ostrove Langkawi, najlepšie obchody v Singapure a najlahodnejšie kulinárske špeciality v Malajzii. Sprievodci Lonely Planet píšu odborníci, ktorí každú navštívenú destináciu preskúmajú do všetkých detailov. Toto vydanie obsahuje aktualizované, presné, praktické a úprimné rady, ktoré vám pomôžu užiť si svoj ​​pobyt v Malajzii čo najviac.

Moskva

V tomto praktickom vreckovom sprievodcovi nájdete obrovské množstvo praktických informácií o miestach, ktoré si nesmiete nechať ujsť. Ďalej aj jedinečné tipy z oblasti kultúry, športu a nočného života. Nechýbajú ani podrobné mapy, pekné fotografie a jedinečný výber odporúčaných hotelov a reštaurácií.

New York do vrecka

Doprajete si romantickú plavbu po Boathouse Lake v Central Parku, pozorujte západ slnka a blikajúce svetlá veľkomesta z Empire State Building... Objavíte ďalšieho Warhola alebo Basquiata v Dumbo Arts Center, tiež kúzlo trhov v Chelsea - blšieho, farmárskeho alebo priamo Chelsea Market, pochutnáte si na dim sum v pekárstve Tai Pan v Chinatowne a nakoniec zaleziete do podzemného klubu Sullivan Room. To všetko a ešte oveľa viac vám ponúka New York.

Paríž

Paríž pre každého predstavuje niečo iné. Niekto v ňom bude obdivovať historické pamiatky a múzeá, iný podľahne kúzlu jeho kaviarní a malebných zákutí a ďalší sa v ňom bude chcieť nadšene vrhnúť do víru nakupovania. Nech vás na Paríži láka čokoľvek, v našom sprievodcovi nájdete trasy, z ktorých si vyberiete práve tie, ktoré budú ideálne pre vás. Rozdelené do tematických víkendov ponúkajú rozmanité možnosti, ako v Paríži stráviť čas. A nezabúda sa ani tipy pre rodiny s deťmi!

Poznávame Thajsko

Prežite to najlepšie z Thajska: Jedlo v Bangkoku, pláže na Ko Samui, starobylé zrúcaniny v Sukhothai. V knihe sú pre vás vybraté tie najväčšie zaujímavosti a najneuveriteľnejšie miesta tak, aby ste si mohli vychutnávať Thajsko také, aké je, a pokiaľ možno bez akýchkoľvek starostí s kompletným prehľadom tých najúchvatnejších pamiatok a zážitkov s trasami ušitými priam na mieru. No a miestni odborníci vám radi odhalia, čo by ste ešte nemali vynechať.

Praha do vrecka

Vychutnajte si lahodné české ležiaky v miestnych krčmách, obklopte sa kubistickým interiérovým dizajnom, užite si nočný život, uvelebte sa na vrchu Pražského hradu vo výške 96 metrov...
Tento sprievodca obsahuje plnofarebné detailné mapy okolia na ľahkú navigáciu, najlepšie pamiatky, reštaurácie, nočný život, kaviarne, jednoducho všetko, čo by ste u našich susedov mali aspoň raz za život vidieť.

Rím do vrecka

Všetky cesty vedú do Ríma... Budete obdivovať majstrovské ťahy štetcom rebela Caravaggia vo Ville Borghese, pochutnáte si na aperitívoch a poleňošíte na vtipných pohovkách vo Freni e Frizioni. V Palazzo Doria Pamphilj budete v úžase prechádzať Galériou zrkadiel - malými rímskymi Versailles a uzamknete zámok i svoje ústa bozkom na Ponte Milvio... V uliciach Monti v sebe objavíte skrytého milovníka módy a v rímskych centri sociali sa ponoríte do víru vyhranenej zábavy.

Viedeň do vrecka

Doprajte si jedno popoludnie s kávou a pravou Sacherovou tortou v jednej z viedenských kaviarní a určite nebudete ľutovať. Ponoríte sa do luxusu prepychového barokového zámku Schönbrunn, necháte sa okúzliť Klimtovými obrazmi a pôvabnou Hundertwasserovou architektúrou, či ochutnáte najnovšie vína priamo od majiteľa vinohradu v rustikálnom Heuriger. S týmto praktickým turistickým sprievodcom zaručene nájdete výber tých najväčších zaujímavostí, najlepších štvrtí, reštaurácií, obchodov a kultúrneho vyžitia.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa