Dolná Krupá: V obľúbenom kaštieli otvorili výstavu Poklady strednej Európy

2020-10-05 08:00:00 |   |    | 

Slovenské národné múzeum (SNM) otvorilo vo štvrtok 1. októbra v kaštieli v Dolnej Krupej výstavu "Pripraviť sa, poklad, štart! Putovanie za hodnotami" bez účasti verejnosti. Neverejné otvorenie sa uskutoční z dôvodu protipandemických opatrení. TASR o tom informovala Zuzana Vášáryová, vedúca Centra múzejnej komunikácie SNM.



 

Výstava v SNM – Hudobnom múzeu – Kaštieľ Dolná Krupá je od 2. októbra prístupná pre individuálnych návštevníkov. Autori veria, že priláka záujemcov bez rozdielu veku, aby v nej objavovali, spoznávali a relaxovali.

"Potešia sa cennými exponátmi zo zbierok Slovenského národného múzea (Historického a Hudobného múzea) a Rakúskeho národopisného múzea vo Viedni, ktoré tvoria základ tohto výstavného projektu TREASURES, podporeného z prostriedkov Európskej únie, v ktorom sa spojili tri múzeá a jedna obec – Marchegg," priblížila Vášáryová.

Koncepcia výstavného projektu vychádza z predstavy žiarivého zlatého pokladu na konci dúhy a kladie otázku, ako chápať pojem poklad. Ukazuje alternatívne možnosti, ako môžu získať cenu pokladu rôzne maličkosti, všednosti či osobné spomienky, alebo aj veci dávno zabudnuté. Výstava prezentuje viac než 200 exponátov z troch múzeí regiónu a upriami pozornosť aj na Kaštieľ Dolná Krupá s jeho okolím.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa