To je ale maco! Fotograf zachytil zrejme najtučnejšieho medveďa na svete

2020-03-27 08:01:00 |   |    | 

Hovorí sa, že v USA je všetko väčšie a zdá sa, že to platí aj o ľadových medveďoch. Ten, ktorého zachytil fotograf na Aljaške, má podľa odhadov takmer 700 kilogramov, čo je o štvrť tony viac, než je bežné.



 

Fotografovi Edwardovi Boudreauovi (56) sa podaril výnimočný úlovok. Na ostrove Barter Island pri Katoviku na Aljaške objektívom zachytil zrejme najtučnejšieho ľadového medveďa. Ten sa práve zobudil z driemot, preto má hnedú srsť od piesku. Ako tvrdí Boudreau, macko sa potom vybral k neďalekému rybníku, kde zbadal odraz svojho tela vo vode a vyzeral, že je na seba hrdý.

Jeho hmotnosť asi 680 kilogramov však nie je v poriadku. Podľa miestnych obyvateľov, ktorí medveďa prezývajú „Fat Albert“ (teda „Tučný Albert"), je to na toto zviera priveľa, keďže priemerný maco by mal vážiť „len“ okolo 450 kilogramov. Jeho nadváhu však spôsobili sami. „Keď dedinčania chytia veľrybu, odrežú veľkú časť mäsa a tuku a odnesú ju asi šesť kilometrov za Katovik medveďom,“ hovorí fotograf.

Robia to z dvoch dôvodov – jednak tým udržujú medvede v bezpečnej vzdialenosti od svojich obydlí, kam by určite v prípade hladu skôr či neskôr dorazili. Druhým dôvodom je to, že dedinčania tak medveďom „prejavujú úctu, ktorú si zaslúžia, ako to tradične robia už tisíce rokov,“ vysvetľuje Boudreau. Aj keď je však Fat Albert skutočne obrovský, história si z roku 1960 pamätá ešte väčšieho maca. Najväčší ľadový medveď v dejinách vážil až tonu.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa