Samoobsluha na sibírsky spôsob: VIDEO Hladné medvede prekutrali auto, aj s vodičom vnútri!

2020-10-23 12:00:00 |   |    | 

Divoké zvieratá to majú so zháňaním potravy v porovnaní s ľuďmi oveľa ťažšie. Aj nemé tváre sa však vedia vynájsť, najmä ak ide o plné brušká ich potomkov. Dôkazom je aj video, ktoré vzniklo pred pár dňami na Sibíri.



 

Život v odľahlých oblastiach za polárnym kruhom prináša rôzne situácie. Keď sa vám napríklad uprostred cesty pokazí auto s odpadkami, môžu ho niektorí miestni obyvatelia vnímať ako pojazdnú chladničku. Aspoň tak sa javí situácia, ktorú nafilmoval náhodný svedok z iného vozidla a zverejnil portál Siberian Times.

Na videu vidno stojace vojenské vozidlo a pri ňom rodinku ľadových medveďov – šesť dospelých jedincov a štyri mláďatá vo veku približne jeden a dva roky. „Drobci“ sa len pozerajú a prešľapujú, no jeden veľký medveď je už na korbe a ďalší k nemu čoskoro šikovne prelezú z bočnej strany auta. Mladý vodič zatiaľ sedí v kabíne len pár metrov od nich. Ktovie, čo sa mu preháňa hlavou pri pohľade do spätného zrkadla a najmä potom, keď sa priamo pred neho postaví ozrutný predátor...

Všetky medvede vyzerajú byť zdravé a dobre živené, podľa autora videa však museli mať hlad a v aute pátrali po jedle. „Pozri, čo sa deje! Tie medvede sú hladné, teraz lezie dnu aj štvrtý!“, počuť v pozadí. Potom sa už však zrejme muž namiesto filmovania venoval pomoci vodičovi vojenského vozidla. V poslednej časti ešte počuť, ako sa snaží medvede odplašiť trúbením a potom video končí. Zrejme nakoniec všetko dobre dopadlo, no jedno je isté – na túto cestu už aktéri nikdy nezabudnú.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku
Foto a
Video: You Tube / Siberian Times

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa