Cyklobusy budú po cestách TSK jazdiť aj v tejto sezóne, dopravia vás k atraktívnym miestam

2019-05-21 00:00:00 |   |    | 

Aj v tejto letnej turistickej sezóne môžu milovníci cykloturistiky v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) využiť na prepravu bicyklov cyklobusy. Počas dvoch predchádzajúcich rokov využilo služby cyklobusov viac ako 400 cestujúcich.



Ako informoval poverený vedúci odboru dopravy Úradu TSK Radovan Hladký, novinku v podobe jázd cyklobusov priniesol TSK v lete 2017 s cieľom sprístupniť cyklistom ťažko dostupné, ale o to atraktívnejšie turistické miesta na území kraja. Cykloturisti si vďaka cyklobusom mohli napríklad vychutnať výhľad z vrchu Temešskej skaly či Považského Inovca, navštíviť sklársky skanzen vo Valaskej Belej, ranč Lhotu v krásnej prírode Strážovských vrchov či Hrad Uhrovec.

Verejnosť môže služby cyklobusov využívať už od 1. júna do začiatku septembra 2019 v rámci oficiálnej letnej sezóny. Už tradične sa však autobusy so zapriahnutým vozíkom predstavia na krajských cestách o niečo skôr -  počas najväčšieho bicyklového festivalu Bikefest v posledný májový víkend. Pre návštevníkov tohto podujatia je pripravená bezplatná kyvadlová doprava zo železničnej stanice v Novom Meste nad Váhom až do Kálnice, dejiska festivalu,“ priblížil Hladký.

Ako dodal autobusy s cyklovozíkom na prepravu až 24 bicyklov budú v lete premávať po rovnakých trasách ako v minulom roku. Tretíkrát po sebe nebude chýbať linka Trenčín – Dubodiel – Bánovce nad Bebravou, o ktorú je čoraz väčší záujem, v ponuke ostáva aj trasa vedúca cez tri okresy Trenčianskeho kraja  z Trenčína s konečnou zástavkou v Nitrianskom Rudne.

Trasy z minulého roka sa nám osvedčili, záujem o cyklobusy oproti prvému ročníku narástol takmer o 70 %. Aj preto sme sa tento rok rozhodli vsadiť na stabilitu a autobusové linky nemeniť, čo určite ocení aj verejnosť. Cyklobusy budú premávať po rovnakých trasách a v rovnakom čase ako minulý rok,“ uviedol Hladký.

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa