Ženy v Naí Dillí budú v MHD cestovať zadarmo

2019-06-12 16:00:00 |   |    | 

Takmer milión žien v indickom meste Naí Dillí bude môcť využívať bezplatnú verejnú dopravu. Ide o súčasť snáh o zvýšenie bezpečnosti v indickej metropole. Toto opatrenie sa bude týkať okolo 850.000 žien a začne platiť o dva-tri mesiace, informovala agentúra AFP.



Miestna vláda vyslovila predpoklad, že realizácia tohto nápadu ju bude stáť okolo 115 miliónov dolárov. V rámci snáh o posilnenie bezpečnosti bude v Naí Dillí nainštalovaných aj ďalších 150.000 bezpečnostných kamier. Tým, že sa ženy budú v MHD cítiť bezpečne a budú ju preto používať, by sa mal znížiť aj počet áut v uliciach mesta, čo sa prejaví znížením objemu výfukových plynov v ovzduší, očakáva miestna vláda.

Úrady v Naí Dillí pracujú na zlepšení bezpečnosti žien v meste od prípadu hromadného znásilnenia a vraždy študentky, ku ktorej došlo v roku 2012 a ktorá vyvolala v Indii masové protesty proti násiliu na ženách a proti ich obťažovaniu.

Naí Dillí má zastaraný systém hromadnej dopravy a zvýšenie niektorých typov cestovného v metre vyvolalo v uplynulých mesiacoch vlnu pouličných protestov. Indická metropola je domovom takmer 20 miliónov ľudí a podľa štúdií OSN je jedným z najviac znečistených miest na svete.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa