Na Sardínii sa strácajú turisti: Hľadajú najkrajšie pláže, končia v problémoch

2019-10-21 12:00:00 |   |    | 

Hoci sa leto už skončilo, na Sardíniu stále prichádza množstvo turistov v túžbe navštíviť niektorú z idylických pláží. Tie najkrajšie z nich však nebývajú ľahko dostupné, a tak sa veľa ľudí pri ich hľadaní spolieha na Google Maps. To sa však v ostatnom čase javí ako obrovská chyba.



 

Sardínia je ozdobou Európy a jej pláže bývajú často zaraďované k najkrajším na svete. Často však ležia na odľahlých miestach, a tak je prenájom auta pri spoznávaní ostrova priam nevyhnutnosťou. Vodiči sa pri jazde po neznámych cestách často spoliehajú na navigačné aplikácie, napríklad Google Maps.

Tá však často nerozoznáva vyšliapané chodníky od zjazdných komunikácií, a tak sa mnoho turistov dostáva do poriadnej šlamastiky. Svoje autá musia otáčať v kríkoch, prípadne zostanú úplne zaseknutí a musia hľadať pomoc miestnych pastierov či dokonca oficiálnych zložiek. Známy je prípad, keď istá dvojica zapadla so svojim Porsche v piesku alebo BMW, ktoré museli z nezjazdného terénu vyťahovať žeriavom.

Za ostatné dva roky zaregistrovali len v okolí mestečka Baunei na východnom pobreží v súvislosti s nesprávnou navigáciou až 140 záchranných akcií, s ktorými sú spojené vysoké náklady. Úrady sa preto rozhodli konať a po ostrove nechali rozmiestniť tabule s varovaním, aby turisti nepoužívali aplikáciu Google Maps, pretože ich pošle na miesta, ktoré sú dostupné len pešo alebo na štvorkolke. „Odporúčame, aby si ľudia vopred vyhľadali relevantné informácie,“ upozorňuje radnica.

Zástupcovia spoločnosti Google priznali, že o probléme vedia. „Momentálne preverujeme možnosti, ako vodičov lepšie upozorniť na takýto typ ciest,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení. Domáci napríklad turistom odporúčajú, aby si so sebou vzali miestneho sprievodcu, alebo aspoň staré dobré tlačené mapy.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa