V lietadle ako v luxusnej reštaurácii: British Airways začali ponúkať jedlo od michelinovského kuchára

2021-01-21 08:01:00 |   |    | 

Spoločnosť British Airways patrí k najspoľahlivejším a najlepším leteckým dopravcom. Teraz svoje služby posúva na ešte vyššiu úroveň. Na palube totiž začína ponúkať jedlo michelinského šéfkuchára Toma Kerridga. Aj vo vzduchu si tak budete môcť dopriať vyberané delikatesy!



 

Zabudnite na podpriemerné jedlo, ktorého jediným cieľom je zaplniť prázdnotu v bruchu. Odteraz si môžete na palube lietadiel British Airways dopriať skutočný gastronomický zážitok. Spoločnosť oznámila, že v spolupráci so známym šéfkuchárom Tomom Kerridgom pripravila pre cestujúcich na svojich európskych linkách nové menu. Je to ďalší krok k zlepšeniu služieb v rámci projektu Euro Traveller.

Ten je odpoveďou na nízkonákladové letecké spoločnosti, keď ponúka na letoch medzi európskymi destináciami najlepšiu cenu, zároveň však zachováva výborné služby. Všetky sedadlá v lietadle sú rovnaké, na palube preto neexistujú rôzne triedy a všetci cestujúci majú rovnaký komfort. K nemu patrí aj pripojenie na internet, výber z tlače a drobné občerstvenie - fľaša vody a snack, napríklad cereálna tyčinka alebo zemiakové lupienky.

Okrem toho si však už cestujúci môžu na palube dopriať aj sendvič s pečeným kolenom a údeným čedarom (4,10 £), vegánsku tortillu s koreneným karfiolom (4,20 £), briošku s kuracím mäsom a slaninou (4,50 £), vegetariánsky sendvič so syrom brie (4,20 £) alebo britský mäsovo-pivový koláč (4,50 £). Všetky pochádzajú z dielne Toma Kerridga, majiteľa a šéfkuchára reštaurácie The Hand and Flowers, ktorá je ovenčená dvomi michelinovkými hviezdičkami. „Som veľmi šťastný, že mám možnosť predstaviť to najlepšie z britskej kuchyne toľkým ľuďom,“ vyjadril sa.

Nové menu Speedbird Café má len jediný menší háčik - objednať si z neho treba vopred. Aj to však prispieva k ďalšiemu z cieľov leteckej spoločnosti, a to byť čo najšetrnejší k životnému prostrediu. Napríklad prostredníctvom zníženia množstva jednorazových plastov alebo hmotnosti nákladu v lietadle.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: British Airways

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa