Muž zle odbočil a dostal sa na runway: Takmer vošiel do cesty pristávajúcemu lietadlu (VIDEO)

2021-01-18 08:01:00 |   |    | 

Scéna, z ktorej tuhne krv v žilách. Minulý týždeň sa na pristávacej ploche na letisku Suvarnabhumi v Bangkoku znenazdajky objavilo auto. Ako vyhlásil jeho vodič, údajne iba „zle odbočil“. Je šťastím, že sa nič vážnejšie nestalo, takmer totiž vošiel do cesty Boeingu 777.



Zamestnanci bangkokského letiska boli v utorok svedkami dramatickej scény. Neznáme auto preniklo bezpečnostnými bránami, vošlo na runway a rútilo sa priamo oproti lietadlu, ktoré práve pristálo. Ako vidno na zverejnenom videu, zamestnanci bezpečnostnej služby sa rýchlo vydali k vozidlu, aby ho eskortovali z pristávacej plochy skôr, než dôjde k skutočnej tragédii. „Neviem, ako sa auto dostalo na runway,“ počuť autora videa. „Letisku sa nepodarilo zabrániť, aby sa naň dostalo vozidlo. To je obrovské narušenie bezpečnosti.

Riaditeľ letiska Suthirawat Suwanwat sa vyjadril, že hneď, ako sa dozvedel o „narušiteľovi“, na dráhu poslal personál, ktorý „okamžite vodiča zadržal a odviedol na ďalšie vyšetrovanie a potrestanie.“ Podľa úradov auto riadil Prathipat Masakul, ktorý sa priznal, že je pod vplyvom alkoholu. Testy však údajne potvrdili aj prítomnosť metamfetamínu a drogy sa našli tiež v motore auta. Masakul vraj na letisko vnikol neúmyselne, keď „nesprávne odbočil“.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto a
Video: YouTube

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa