Slovenské železnice predstavili perfektnú novinku do Chorvátska: Z ceny sa vám však zatočí hlava

2021-04-23 12:01:00 |   |    | 

Zaujímavú novinku pre všetkých fanúšikov dovolenky v Chorvátsku pripravila Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen (ÖBB). Už počas tohtoročnej letnej sezóny sa dostanú vlakom z Bratislavy priamo do Splitu. A vziať si so sebou môžu aj svoje auto či motorku!



 

Pravidelné vlakové spojenie so službou prepravy osobných automobilov bude fungovať od júna. Z Bratislavy do chorvátskeho letoviska bude vlak odchádzať od 18. júna do 10. septembra vždy v utorky a piatky o 15.51 h, v opačnom smere zo Splitu do Bratislavy od 19. júna do 11. septembra v stredy a soboty o 16.48 h.

Vlak s kapacitou 10 miest na prepravu osobných automobilov bude radený z najmodernejších klimatizovaných oddielových vozňov ZSSK na sedenie a z klimatizovaných lôžkových vozňov. V cestovnom lístku v lôžkovom vozni  je zahrnutý aj welcome drink a plnohodnotné raňajky. Počas celej prepravy si cestujúci môžu vo vlaku zakúpiť tiež občerstvenie a nápoje. Železničná stanica i terminál vykládky automobilov sú v Splite lokalizované priamo v centre mesta oproti prístavnému terminálu lodí na jednotlivé chorvátske ostrovy.

"Hoci svet aktuálne ešte stále bojuje s pandémiou koronavírusu, ktorý trápi aj našu železničnú spoločnosť, neradi by sme iba neproduktívne čakali na lepšie časy. Plánovať treba aj v čase neistoty. Verím, že situácia sa aj vďaka vakcinácii a čoraz lepším poznatkom o koronavíruse zlepší a tohtoročná letná sezóna už bude zahraničným dovolenkám priať. Slováci milujú Chorvátsko, radi by sme im vyšli v ústrety a dostali ich do obľúbených destinácií pohodlne a tak, aby mohli priamo na mieste využívať aj vlastnú dopravu," skonštatoval predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Predpredaj lístkov je už spustený na všetky dátumy jazdy vlaku. Cestovné lístky sa dajú zakúpiť od 180 dní pred dňom odchodu vlaku až do odchodu vlaku (resp. do vypredania kapacity vlaku), a to v pokladniciach ZSSK s KVC a v pokladniciach ÖBB, na www.oebb.at a www.nightjet.com.

Ak však cestujete viacerí a chcete si počas 18-hodinovej cesty dopriať pohodlie, siahnete poriadne hlboko do vrecka. Veď štvorčlenná rodina s dvomi deťmi a autom by podľa našich výpočtov za spiatočnú cestu s lôžkami zaplatila 879,40 eur!

 

Ceny za prepravu sa začínajú od nasledovných relácií :

  • miesto na sedenie: od 29,90 €* (dospelý) / 15 € (dieťa)
  • lôžko Triple: od 69,90 €* (dospelý) / 55 € (dieťa)
  • lôžko Double: od 89,90 €* (dospelý) / 75 € (dieťa)
  • lôžko Single pre dospelého: od 139,90 €*
  • preprava motocykla: od 79,90 €*
  • preprava auta: od 109,90 €*

*limitovaná ponuka Sparschiene

 

Príklad ceny pre trojčlennú rodinu (2 dospelí + 1 dieťa do 15 rokov) s autom:

  • od 184,70 € s miestami na sedenie
  • od 304,70 € s lôžkami Triple

Ceny sú uvedené pre jeden smer. Pre cestu späť platia rovnaké cenové relácie.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TS

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa