Tajomstvo boháčov odhalené: Takto sa cestuje v najluxusnejšej triede Air France

2021-10-21 12:01:00 |   |    | 

Francúzsky národný letecký dopravca Air France ponúka na vybraných letoch špeciálnu kabínu La Première. Komfort a nadštandardné služby na palube sú len jednou súčasťou špeciálneho balíčka. Všetko to začína už pred príchodom na letisko.



 

Ak sa chcete niekedy cítiť ako králi (prípadne vyhráte lotériu), mali by ste si zakúpiť letenku typu La Première do Dubaja, Šanghaja, Johannesburgu č Los Angeles. Môžete sa tešiť na ten najvyšší komfort a služby vo vzduchu, ale aj na zemi.

 

Príchod ako celebrita

Vo vybraných mestách (Paríž, Bordeaux, Lyon, Marseille, Nice a New York) to všetko začína už príchodom na letisko. Ak ste ubytovaní do 40 kilometrov, príde vás vydzvihnúť osobný vodič v luxusnej limuzíne. Po príchode na letisko najskôr absolvujete súkromný check-in v salóniku s nápojmi a odtiaľ vás odprevadia špeciálnou chodbou len pre pasažierov La Première - obvykle VIP ľudí či celebrity, ktorí sa chcú vyhnúť pozornosti verejnosti.

 

Tou zamierite do jedného z najluxusnejších salónikov na svete. V La Première si môžete vybrať z množstva nealko aj alkoholických nápojov (vrátane šampanského za 200 eur), ale tiež z menu, zostaveného michelinským kuchárom Alainom Ducassem. Po skvelom jedle si môžete oddýchnuť pred obrou televíznou obrazovkou, alebo v relaxačnej miestnosti s ležadlami. No len do chvíle, keď vás krátko pred odletom odvezie limuzína až k lietadlu.

 

Luxus vo vzduchu

Osobná asistentka sa o vás bude starať aj na palube – pomôže napríklad pri premene luxusného koženého kresla na pohodlnú posteľ s dĺžkou 2 metre. Matrac s pamäťovou penou a veľký nadýchaný paplón sa postarajú o váš sladký spánok takmer ako doma. Ak by ste si však let s La Première užili radšej v bdelom stave, dotyková 10,4-palcová obrazovka vám ponúkne až 65O hodín zábavy podľa vášho výberu. Ten nebude pri obrovskom množstve filmov, televíznych programov či hudby rozhodne ľahký.

Ak vás zaujíma skôr gastronómia, vedzte, že menu pochádza z dielne štyroch uznávaných francúzskych šéfkuchárov (Anne-Sophie Pic, Régis Marcon, Michel Roth a Arnaud Donckele) a mení sa každé štyri mesiace. Aktuálne sa ešte do konca októbra ako predjedlo podáva anízový kaviár a homár na gaštanovom mede a rozmaríne.

Hlavné jedlo tvorí quinoa, ravioli so syrom Burrata, opečené hrebenatky, treska, teľacie líčko s ančovičkami a cibuľkovými zemiakmi, najemno grilovaná jahňacia fileta so zeleninkou alebo dusená hydina s artičokovo-bazalkovou omáčkou.

Možno si pri tej explózií chutí v ústach poviete, že to ani nestálo tak veľa. Hoci – pre obyčajného smrteľníka to asi predsa len nie je. Ak začína cena letenky napríklad do Dubaja pri necelých 200 eurách, za prémiovú alternatívu zaplatíte takmer štyritisíc.

 

Autor: © Zoznam/AKO

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Air France

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa