Šéf Ryanairu so zlými správami: Letenky za pár eur sú minulosťou

2022-08-11 12:00:00 |   |    | 

Zlé správy. Riaditeľ írskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair vyhlásil, že kvôli prudko rastúcim nákladom na palivo už nebudú ponúkať lety za najnižšie ceny. Akcie, kde ste mohli letenku kúpiť už za jedno euro, sú teda minulosťou.



Šéf Ryanairu Michael O´Leary pre BBC povedal, že priemerná cena letenky sa v priebehu nasledujúcich piatich rokov zvýši zo 40 na približne 50 eur. Okrem toho už nebudú k dispozícií špeciálne akcie, keď sa dalo pri troche šťastia a šikovnosti letieť takmer zadarmo. „Niet pochýb o tom, že naše skutočne lacné akciové letenky – jednoeurové, 99-centové, dokonca aj 9,99-eurové – myslím si, že tieto ceny neuvidíte ešte niekoľko rokov, “ povedal v programe Today na BBC Radio 4. Aj napriek tomu verí, že ľudia si už na lacné lietanie natoľko zvykli, že si budú okrem letnej dovolenky naďalej dopriavať aj krátke výlety do európskych miest.

O´Leary sa vyjadril aj k problémom s personálom, ktorý v poslednej dobe spôsobuje časté meškanie či dokonca rušenie letov. Ryanair podľa neho zvládol situáciu lepšie ako konkurencia, lebo začal s náborom palubného personálu a pilotov ešte vlani v novembri, keď cestovanie stále ovplyvňoval variant Omicron. V prvých šiestich mesiacoch roku 2022 vďaka tomu zrušil len 0,3 percent letov v porovnaní s 3,5 percentami British Airways či 2,8 percentami nízkonákladových aeroliniek Easyjet.

Podľa O´Learyho však situáciu po uvoľnení opatrení nezvládli najmä na letiskách, a to aj napriek tomu, že plány poznajú mesiace vopred a že bezpečnostný personál vyžaduje menej výcviku ako piloti. Šéf Ryanairu dúfa, že sa problémy na britských letiskách vyriešia do budúceho leta, ale uviedol, že Brexit môže naďalej spôsobovať pri nábore zamestnancov problémy. Odchod Británie z EÚ označil za "katastrofu pre voľný pohyb pracovnej sily“ a vyzval vládu, aby "bola úprimná a priznala", že je to príčina nedostatku pracovníkov, ktorý treba riešiť.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa