Vianoce v Budapešti úplne bez stresu: Autobusy aj vlaky jazdia často a ceny sú priaznivé

2022-12-09 12:00:00 |   |    | 

V hlavnom meste Maďarska už začali fantastické vianočné trhy, ktoré sú obľúbeným výletom pre mnohých Slovákov. Nechajte tentokrát auto doma a spravte si výlet vlakom a autobusom. Len tak si budete môcť užiť všetky gastronomické lákadlá naplno!



 

V adventnom období sa všetky metropoly predbiehajú v zorganizovaní tých najatraktívnejších vianočných trhov. Obrovské úspechy žne v tejto oblasti každý rok aj Budapešť, ktorá najkrajšími sviatkami doslova žije. Návšteva maďarskej metropoly je v predvianočnom období skutočnou pastvou pre všetky zmysly, a tak by bola škoda niečo si odopierať. Z viacerých slovenských miest tam navyše vyrážajú pravidelné vlakové alebo autobusové spoje, a tak skutočne nie je dôvod stresovať sa v rušných uliciach za volantom.

Spoločnosť Flixbus napríklad jazdí až osemkrát denne z Bratislavy, štyrikrát denne z Banskej Bystrice a Košíc, dvakrát denne z Popradu a raz zo Žiliny (o 7:55 hod.). V ďalších mestách ako Poprad, Zvolen, Poprad, Ružomberok či Dolný Kubín majú autobusy zastávku. Spiatočný lístok vyjde dospelú osobu okolo 25 eur a počas cesty je k dispozícii občerstvenie, bezplatná Wi-Fi a zásuvky.

Spojenie Bratislavy a Budapešti zabezpečuje dvakrát denne aj RegioJet. Autobus z Nív odchádza o 3:15 ráno a 13:45 poobede a smerom späť z nádražia Népliget o 10:50 a 22:50, respektíve o pol hodinu neskôr zo zastávky Kelenföld. Cena jednosmerného lístku začína na 7,90 eur a k dispozícii je okrem toalety či pripojenia k internetu aj bezplatná káva, čaj alebo čokoláda a multimediálny zábavný systém s filmami, seriálmi a online hrami.

Ak na cestovanie uprednostňujete vlak, poteší váš informácia, že priamy spoj do Budapešti jazdí každé dve hodiny z Bratislavy aj Košíc. Z hlavného mesta trvá cesta dva a pol hodiny a za jednosmerný lístok zaplatíte od 10,50 eur, z metropoly východu je cesta o hodinku dlhšia a o päť eur drahšia. Rozdiel je aj v cieľovej stanici. Vlaky z Bratislavy jazdia na železničnú stanicu Nyugati, pri ceste z Košíc vystúpite na Keleti. Obe sa nachádzajú v pešej dostupnosti centra.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa