Najunikátnejšia ZOO Európy je na skok od nás: Zvierat v nej sa báť netreba

2017-02-25 00:00:14 |   |    | 

Neďaleko slovenských západných hraníc možno spoznať unikátnu zoologickú záhradu. V Starom Meste pri Uherskom Hradišti na Morave je asi 200 zvierat v životnej veľkosti vytvorených zo železného šrotu.



 

Podľa Zdenka Urbanovského z Centrály cestovného ruchu Východnej Moravy pre Zlínsky kraj je to jediná kovová ZOO v Európe. Vznikla v zrekonštruovanom areáli bývalého cukrovaru, kde je zberňa kovového odpadu. Na rozdiel od ostatných ZOO sa jej návštevníci vôbec nemusia báť priblížiť k zvieratám. Krokodíl, lev, gepard, dvojtonový nosorožec a iné nebezpečné šelmy sú úplne neškodné, keďže sú zmontované z častí motorov, prevodoviek, starých vysávačov, ozubených kolies, tyčí, plechov, súčiastok a iného kovošrotu.

"V takzvanej pôrodnici zamestnanci zberne REC Group niekoľko rokov počas pracovných sobôt vyrábajú rôzne vtáky a iné zvieratá. Nie sú to umelci, ale majú fantáziu a nápaditosť, ich diela sú skutočne pozoruhodné. Budete prekvapení, z čoho vytvorili plameniaky, korytnačky, opice, ťavy. Táto ZOO sa nachádza vedľa stanice v Starom Meste pri Uherskom Hradišti, takže je vlakom dobre prístupná a je každodenne otvorená," uviedol pre TASR Urbanovský.

V KOVOZOO je pštrosia farma, územie krokodílov, výbeh levov, rodina tučniakov a medvedíkov, obrovský slon, sedem metrov vysoká žirafa i mnoho ďalších štvor- aj dvojnohých zvierat. Všetko v netradičnom zoologickom prostredí.

Cieľom ZOO je ukázať malým aj veľkým návštevníkom, že aj zo zdanlivo nepotrebného odpadu môžu vznikať veci, ktoré sú nielen krásne a zaujímavé, ale aj naďalej užitočné.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Kovozoo
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa