Kráľovské mesto Znojmo predstavilo unikátnu turistickú atrakciu

2018-04-12 08:00:00 |   |    | 

Kráľovské mesto Znojmo včera poodhalilo verejnosti ďalšiu turistickú atrakciu. Novozrekonštruované veže v Južnej priekope hradieb, kde vznikla nová trasa prehliadok po opevnení – na hradbách, a to so sprievodcom.



 

Sme radi, že krásne mesto Znojmo sa od dnes pýši ďalším cieľom, ktorý by isto nemal opomenúť ani jeden turista. Minulý rok bola novinkou expozícia znojemského pivovarníctva, niečo, čo nie je pre mesto Znojmo také typické a je aj nečakávané. V tomto roku zasa Hradné opevnenie. Je vo veľmi dobrom stave a v Českej republike je preto ozajstným unikátom“, povedal nadšený starosta mesta Znojma Jan Grois.

Do konca apríla je prehliadková trasa dostupná len žiakom a študentom znojemských základných a stredných škôl. Verejnosť, ako povedal riaditeľ Znojemskej Besedy František Koudela, si bude môcť prejsť  veže v rámci podujatia Brány pamiatok dokorán v dňoch 14. a 15. apríla. Sú tu aj nové expozície v dvoch vežiach, v priekope hradu na jeho južnej strane. Trasu – prehliadku znovu otvoria 28. apríla a sprístupnia ju pre verejnosť až do konca októbra.

V prehliadke sú veže: Strelná, Vlkova veža a nové veže v Južnej priekope hradieb – Psia veža a Prašná, kde kedysi skladovali pušný prach. Pre verejnosť budú prehliadky opevnenia prístupné každý deň, v čase o 9.30 a 15.30. Návštevníci tohto krásneho mesta na rieke Dyje sa majú teda na čo tešť.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Znojemská beseda

Hodnotenie článku:
4.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa