Najkrajšie vyhliadky v Českej republike - skvelý tip na fotovýlet

2018-10-21 00:00:01 |   |    | 

Nádherné výhľady do krajiny nájdete v Českej republike snáď na každom kroku. Niektoré z nich sú však doslova omračujúce, zvlášť keď sem prídete na východ či západ slnka. Vybrali sme pre vás niekoľko tých najkrajších.



 

Vyhliadka Máj

Kde: Stredné Čechy, neďaleko Jílového pri Prahe

Vyhliadka Máj v stredných Čechách ponúka jeden z najpôsobivejších pohľadov na rieku Vltavu. Vyhliadku nájdete asi 45 minút južne od Prahy, avšak na konci tohto výletu vás za odmenu čaká doslova fascinujúca scenéria. Všetko umocňuje niekoľko desiatok metrov hlboký zráz k rieke a zaujímavo pokrútené borovice, ktoré tu rastú. Nad výhľadom do hlbokého kaňonu meandrujúcej Vltavy sa doslova tají dych. Vyhliadka má svoje čaro v každom ročnom období. Najkrajšia je však na začiatku jesene, keď okolité listnaté lesy hýria farbami.

 

Máriina vyhliadka

Kde: Jetřichovické steny, neďaleko Děčína

Vyhliadkový altánok na Mariinej skale je jedným z najznámejších turistických cieľov v Jetřichovických stenách a jedným zo symbolov Českého Švajčiarska. Vyhliadka leží neďaleko Děčína v severných Čechách. Na vrcholku skaly bol jednoduchý prístrešok postavený už v roku 1856. Po strmšom výstupe vás na vyhliadke čaká fantastický panoramatický výhľad do okolia na lesy, skaly a kopce národného parku České Švajčiarsko. Najpopulárnejšie je romantické pozorovanie okolitej krajiny pri západe slnka.

 

Pravčická brána

Kde: České Švajčiarsko, neďaleko Děčína

V národnom parku České Švajčiarsko nájdete aj jednu z najväčších prírodných skalných brán na európskom kontinente. Pravčická brána je považovaná za najkrajší prírodný útvar národného parku a tvorí symbol celej oblasti. Obdivovať a fotiť jej krásu môžete z niekoľkých okolitých vyhliadok alebo si môžete posedieť priamo pod týmto skalným gigantom – rozpätie oblúka pri dne je 26,5 m, výška otvoru 16 m a šírka až 8 m! K Pravčickej bráne neodmysliteľne patrí tiež výletný zámoček Sokolie hniezdo z roku 1881. Dnes tu nájdete múzeum národného parku a štýlovú reštauráciu vyzdobenú pôvodnými maľbami.

 

Skalný hrad Sloup

Kde: severné Čechy, neďaleko Českej Lípy

Skalný hrad Sloup je bez preháňania jedným z najzaujímavejších miest v Českej republike. Nájdete ho na severe Čiech v prekrásnom údolí Dobranovského potoka neďaleko Českej Lípy. Hrad bol založený koncom 13. storočia na 35 metrov vysokej pieskovcovej skale hneď vedľa romantického hradného rybníka, v ktorom sa prekrásne odráža jeho silueta – miesto ako stvorené pre fotografiu. Pekný výhľad na Sloup je aj z vyhliadky Na Stráži nachádzajúcej sa na Sloupskom vyhliadkovom okruhu neďaleko lesného divadla. Aj tu určite urobíte zopár skvelých fotiek. Za prehliadku rozhodne stojí aj hrad. Najpozoruhodnejšia je v skale vytesaná miestnosť kostola. Na vrchu skaly sa nachádzajú vyhliadkové terasy 100 metrov dlhé a 60 metrov široké, ktoré sú porastené borovicami a dubmi.

 

Objavujte Česko a vyberte si z viac ako 60 000 možností, kde v Česku stráviť víkend alebo dovolenku. Inšpirujte sa na stránke www.kudyznudy.cz

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa