CHORVÁTSKO Tri nové trajekty

2008-05-02 16:00:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO - Počas letnej turistickej sezóny národný lodiar Jadrolinija posilní svoje lodné linky tromi novými trajektami.



Prvý bude premávať medzi Valbiskou na ostrove Krku do Meraga na ostrove Crese a bude

prevážať 170 vozidiel.

Druhý trajekt bude premávať medzi Splitom a Supetrom na ostrove Brač a pri tom bude môcť previezť 196 vozidiel. Trajekt s kapacitou 170 vozidiel bude premávať od Splitu do Vele Luke na ostrove Korčula a odtiaľ na ostrov Lastovo.

Ostatné trajekty, ktoré doteraz prevážali cestujúcich a vozidlá na tých linkách sa rozdelia a tak bude napríklad trajek „Cres“ v budúcnosti plávať na trase Brestova- Porozina na ostrove Crese a trajekt „Supetar“ na linke Prizna- Žigljen na ostrove Pagu.

Zavádzanie troch nových trajektov do premávky umožní odstavenie štyroch starých trajektov: „Božave“, „Nehaja“, „Lovrijenca“ a „Borika“. Toto významne zväčší bezpečnosť plavby ako aj kvalitu lodnej premávky.

Zaujímavý je fakt, že domáci národný lodiar minulý rok previezol 9,32 miliónov cestujúcich alebo 4 percentá viac v porovnaní s minulým rokom a 2,41 miliónov vozidiel čo je 6,3 percent viac v porovnaní s rokom 2006.

V roku 2008 sa predpokladá zvýšenie premávky do 4 percent a cestujúci si od začiatku marca môžu kupovať lístky na pobrežné a medzinárodé linky aj on-line.

Viac sa dozviete na www Jadrolinija www.jadrolinija.hr


Zdroj/autor: chtz,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa