Lunapark v Budapešti ponúka zábavu pre malých i veľkých

2012-06-04 18:00:00 |   |    | 

MAĎARSKO - Budapeštiansky zábavný park (Vidámpark) sa nachádza neďaleko kúpeľov Széchenyi a má 60-ročnú históriu. Na jar v roku 1950 park získal svoje pomenovanie a ešte v tom istom roku 22. mája otvoril svoje brány návštevníkom.



Zábavný park ponúka na svojej ploche množstvo atrakcií rôzneho druhu od kúzelného kolotoča (Magic Bike), jazdu jaskyňou, Park víl (Jungle Fairy Park), autíčiek pre deti, malého ruského kolesa, svetelnú železnicu, cez detské ihrisko s hradom na šplhanie, Mini Benátky, zábavnú jazdu džungľou, kúzelný hrad, až po lietajúci cirkus, detskú šmýkačku, horskú dráhu a mnoho ďalších.

V areáli parku sa taktiež nachádza aj obchod so suvenírmi a stravovacie zariadenia ako napríklad Pasta Bar či reštaurácia „Kuchyňa tety Emmy“. Zábavný park je vhodným miestom aj na usporadúvanie rôznych typov a druhov akcií, eventov, koncertov, rodinných osláv.

Od mája je park otvorený každý deň a očakáva deti aj dospelých s pôvodnými aj novými atrakciami. Od júna ponúka každý piatok a sobotu zábavu v predĺženej otváracej dobe až do 01:30 hod v noci. Dospelí zaplatia za celodenný vstup 4 900 HUF (cca 16 eur), deti medzi 90 až 140 cm a seniori starší než 62 rokov 3 500 HUF (cca 11,40 eur).

 

Zdroj/autor: vidampark.hu, Jana Rujáková, drom

Foto: vidampark.hu

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.8/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa