MAĎARSKO Západné Zadunajsko

2010-08-27 13:00:00 |   |    | 

MAĎARSKO - Západné Zadunajsko ponúka návštevníkom nespočetné možnosti. Môžete si vybrať z pestrej palety výletov, rozhodnúť sa stráviť dovolenku pri vode, využiť ponuku tunajších kúpeľov na relaxáciu či utuženie zdravia, navštíviť rôznorodé podujatia či vychutnať si výnimočné gastronomické zážitky....



Rajom pre milovníkov prírody sú turistické chodníky v horách Kőszeg a Šoproň (Sopron), nedotknutá príroda parku Írottkő a Őrség a tajomný vodný svet Národného parku Fertő-Hanság. Pýchou tunajšieho kraja sú aj dve pozoruhodnosti, zaradené do zoznamu Svetového dedičstva UNESCO – benediktínske opátstvo Pannonhalma a oblasť Neziderského jazera (Fertő), oplývajúca vzácnou faunou a flórou.

Vďaka bohatým zdrojom liečivých prameňov zažíva kultúra kúpeľov svoju renesanciu. Hostia, vyhľadávajúci oddych a osvieženie, si môžu vybrať zo štedrej ponuky wellness zariadení a liečebných kúpeľov na svetovej úrovni. Na liečebné účely odporúčame kúpele v Bükfürdő, Hegykő, Lenti a Mosonmagyaróvári. Regenerácii slúžia liečebné a relaxačné kúpele v Sárvári, Kehidakustány a Győri.

Nespočetné bazény a šmýkačky ponúkajú nespútanú zábavu pre celú rodinu v Aquacity v Zalaegerszegu, najväčšom aquaparku regiónu. Milovníci aktívneho odpočinku môžu v Západnom Zadunajsku využiť bohatú ponuku športových možností. Takýmto návštevníkom odporúčame cyklistické trasy v okolí  Neziderského jazera (Fertő-tó), Szigetközu a na kopcoch Zala. Prírodu možno obdivovať aj z člnov a kanoe pri splavovaní rieky Rába alebo mŕtvych ramien Dunaja. Výborný spôsob objavovania krás krajiny je aj z konského sedla.

Na svoje si určite prídu i milovníci kultúry. Historické pamiatky miest Šoproň (Sopron), Győr, Kőszeg a Szombathely s pestrou zmesou festivalov a ďalších podujatí sú pre návštevníkov silným magnetom. 

 


 

Zdroj/autor: madarsko.sk,drom

VIDEO Aquacity v Zalaegerszegu



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa