Chystáte sa na výlet, no hlásia zlé počasie? Zoberte deti na tieto zaujímavé miesta

2022-08-03 08:01:00 |   |    | 

Zabaviť deti počas celého leta je niekedy poriadna výzva. Dovolenka netrvá až tak dlho a potom im už musíte vymýšľať kratšie jednodňové výlety. Rodičia svoje ratolesti často radi berú do prírody, aby boli na čerstvom vzduchu v peknom prostredí a dobre sa vybláznili. No ak vás prekvapí zlé počasie, tak je hneď po všetkých pekných plánoch. Nemusíte však zúfať, máme pre vás päť tipov, kam môžete vziať svoje ratolesti aj v prípade zlého počasia.



 

Poliankovo, Tatranská Polianka

Vo Vysokých Tatrách už dnes nájdete v prípade nepriaznivého počasia viacer miest, kde môžete vziať deti. Veľmi obľúbené je Poliankovo, ktoré sa nachádza v blízkosti električkovej stanice, takže sa tam ľahko dostanete aj bez auta. Výstava je rozdelená do dvoch hlavných častí. Dolné poschodie je venované prírode a našej planéte. Dominujú tam zaujímavé fotografie od Pavla Barabáša, na ktorých uvidíte nádherné obrázky tatranskej prírody, ale aj snímky z celého sveta. Na výstave je tiež niekoľko interaktívnych prvkov. Deti si môžu vyskúšať raftovanie v člne, pričom sa pred nimi bude premietať video splavu rieky. Taktiež sa môžu pripevniť do horolezeckého výstroja alebo si dajú okuliare na virtuálnu realitu a prejdú sa tak po jaskyni Domica. Na hornom poschodí už prejdete do sveta fantázie s obrazmi od umelca Ľubomíra Korenka. Keď si ich budete pozerať cez zapožičané tablety, tak sa rozhýbu a ponúknu vám ďalší umelecký zážitok.

 

Zrkadlové bludisko, Bojnice

V prípade zlého počasia je v Bojniciach voľba viac ako jasná. Vyberiete sa do zámku, kde máte postarané o zaujímavú prehliadku. Lenže čo robiť potom? Prechádzať sa po ZOO v pršiplášťoch, keď sú navyše viaceré zvieratká skryté, istotne nie je žiadna zábava. Preto domáci prišli s nový projektom, ktorý potrápi logiku celej rodiny. Zrkadlové bludisko ponúka labyrint, v ktorom musíte nájsť tú správnu cestu von. I keď sa to na prvý pohľad možno zdá jednoduché, realita je trochu iná. Budete prekvapení, že v zrkadlovej spleti strávite poriadne dlhý čas, kým sa z nej dostanete von. Keby ste boli prirýchli, zájdite tam opäť a tentoraz sa vyberte iným smerom. Prípadne ak by bolo pre vás nájdenie správnej cesty príliš náročné, požiadajte o pomoc.

 

Príďte si k nám užiť neobyčajnú zábavu počas Veľkej noci. 🐰🐣 Sme tu pre vás od 9:30-18:00. Tešíme sa na Vašu návštevu.

Posted by Zrkadlové bludisko Bojnice on Sunday, April 17, 2022

 

Lezecké centrum Vertigo, Bratislava

V hlavnom meste máte plno aktivít, ktoré môžete robiť aj v takomto počasí. Vyberte sa za históriou do múzeí či Bratislavského hradu, za umením do Danubiany alebo si vyberte niektoré zo zábavných centier. Pokiaľ hľadáte niečo originálnejšie, zájdite s nimi do Vertiga. Tam sa zabavia nielen deti, ale aj vy dospelí. V lezeckom centre nájdete steny rôznych obtiažností. Tí najmenší môžu ísť do detského kútika, staršie deti sa už môžu učiť loziť po náročnejších plochách a pre vás je pripravený aj náročný bouldering. V ponuke sú tiež lezecké kurzy a dokonca aj letné tábory. Už po prvej návšteve uvidíte, ako sa budú mať deti chuť zlepšovať a pokoriť svoje limity.

 

Energoland, Mochovce

Vo svete sa podobné interaktívne múzeá tešia veľkej obľube. Už aj na Slovensku postupne pribúdajú takéto atrakcie, kde sa deti zábavnou formou naučia veľa nových a užitočných informácií. V Energolande sa sústredia na spoznávanie sveta energií. Dokopy sa tam nachádza až 40 interaktívnych exponátov. Deti si vyskúšajú termálne zrkadlo, pozrú sa do 3D kina, pomyselne si zacestujú v čase a dozvedia sa aj veľa informácií o slovenských elektrárňach a taktiež zelenej energii. Ako bonus navyše je toto múzeum zadarmo.

 

Múzeum Solivar, Prešov

Pri Prešove sa v minulosti ťažila soľ, ale dnes sa už na tomto mieste nachádza už len zaujímavé múzeum. Ak chcete deťom ukázať trochu histórie a naučiť ich, ako získavame najdôležitejšie dochucovadlo, zamierte práve sem. Po zaujímavej prehliadke ešte môžete zájsť do soľnej jaskyne, ktorá má priaznivé účinky na zdravie. Pomáha najmä, ak majú deti často respiračné problémy alebo alergie.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa