Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Krádež spôsobila paralyzovanie železničnej dopravy: Zlodeji ukradli elektrické káble

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

ESSEN - Zlodeji elektrických káblov v noci na piatok paralyzovali železničnú dopravu v častiach západného Nemecka. Spôsobilo to meškania vlakov, ktoré budú podľa očakávania pretrvávať až do piatkového poludnia. Informujeme podľa agentúry DPA.

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) prostredníctvom svojej hovorkyne uviedla, že vlakovú dopravu sa podarilo čiastočne znormalizovať v oblasti Porúria a na sever od spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko. Doprava však bola úplne odstavená v blízkosti stanice vo veľkomeste Bochum pri Düsseldorfe. Diaľkové vlaky museli byť odklonené a množstvo spojov bolo zrušených alebo presmerovaných na regionálne a prímestské spoje.

Vlaky nemohli pokračovať v jazde z bezpečnostných dôvodov

Chýbajúce káble zapríčinili, že v meste Bochum nefungovali železničné stavadlá a v Severnom Porýní-Vestfálsku bola narušená rádiové spojenie, dodala hovorkyňa železníc. Vlaky nemohli pokračovať v jazde z bezpečnostných dôvodov, lebo rušňovodiči sa nedokázali pripojiť na stavadlá, ktoré ovládajú výhybky, koľajové križovatky a návestidlá. Nemecká železničná spoločnosť uviedla, že chýbajúce káble ovplyvnili premávku nákladných vlakov a asi 20 spojov osobných vlakov, udáva DPA.

Nemecká polícia zadržala dvoch mužov podozrivých z krádeže elektrických káblov

Nemecká polícia prichytila pri čine a následne zadržala dvoch mužov podozrivých z krádeže železničných elektrických káblov. Polícia informovala, že incident sa odohral v noci na piatok na hlavnej vlakovej stanici v západonemeckom meste Bochum. TASR informuje podľa agentúry DPA. Krádež elektrických káblov paralyzovala železničnú dopravu v Porúrí, jednej z najhustejšie obývaných oblastí Európy.

Podozrivými sú dvaja muži vo veku 53 a 50 rokov. Policajná hovorkyňa v piatok uviedla, že obaja počas vypočúvania podali rozsiahlu výpoveď. Dodala, že o úmyselnej snahe sabotovať železničnú prevádzku nie sú žiadne dôkazy. Polícia pátra aj po treťom páchateľovi. Podozriví muži ukradli približne 25 metrov železničných káblov v blízkosti vlakovej stanice, čo spôsobilo okamžitý výpadok železničného systému.

Viac o téme: Železničná dopravaNemeckoKrádežElektrické káble
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu