Už oddnes: Ryanair mení prepravné podmienky

2018-01-15 08:00:00 |   |    | 

Od pondelka 15. januára 2018 mení najväčšia európska letecká spoločnosť Ryanair podmienky prepravy príručných batožín! Väčšia príručná batožina cestujúceho už bude prepravená v podpalubí, na palube bude povolený len druhý menší kus batožiny, napr. kabelka. Iba cestujúci, ktorí si zakúpia prioritný nástup, si budú môcť väčšiu príručnú batožinu (kufor, cestovnú tašku, väčší batoh) vziať so sebou aj na palubu lietadla. Pravidlá o zakázaných predmetoch a limity na tekutiny sa vzťahujú na obe príručné batožiny!



Aj naďalej platí, že cestujúci môžu bezplatne prepraviť Ryanairom dva kusy príručnej batožiny - 1 kus malej príručnej batožiny (rozmery max. 35 x 20 x 20 cm – dámska kabelka, pánska taška, notebook, igelitka) a 1 kus väčšej príručnej batožiny (väčší kufor na kolieskach – rozmery max. 55 x 40 x 20 cm, alebo väčšia cestovná taška či batoh). Avšak na palubu si budú môcť vziať dva kusy batožiny len tí cestujúci, ktorí si zaplatia prioritný nástup.

 

Od 15. januára 2018 mení Ryanair prepravné podmienky batožiny nasledovne:

 

Väčšia príručná batožina bude Ryanairom prepravená v podpalubí. Cestujúci ju odovzdá až pri nástupe do lietadla, preto si ju vezme so sebou aj pri prechode bezpečnostnou kontrolou. Preto sa na ňu vzťahujú všetky prepravné podmienky ako na príručnú batožinu, vrátane zakázaných predmetov či limitov na tekutiny, pasty, gély len do 100 ml.

  • Iba cestujúci, ktorí si zakúpili prioritný nástup (tzv. Priority Boarding) si budú môcť na palubu lietadla vziať 2 kusy príručnej batožiny. Platí to aj pre služby Plus, Flexi Plus a Family Plus. (poznámka - Prioritný nástup si možno zakúpiť za 5 € v čase rezervácie letenky, alebo dodatočne za 6 € až do 1 hodiny pred odletom.)
  • Všetci ostatní cestujúci, tzn. tí, ktorí si nezakúpili prioritný nástup, si budú môcť na palubu vziať len 1 kus malej príručnej batožiny (35 x 20 x 20 cm – kabelka, taška, notebook, igelitka), zatiaľ čo ich druhý kus príručnej batožiny (väčší kufor na kolieskach - 55 x 40 x 20 alebo väčšia cestovná taška či batoh) bude zdarma označený pri nástupnej bráne a ten následne odovzdajú pri nástupe do lietadla a bude umiestnený do podpalubia lietadla.

Ryanair zároveň znižuje poplatok za podanú batožinu zo súčasných 35 € na 25 € a zvyšuje jej hmotnosť z 15 kg na 20 kg. Poplatok platí pri rezervácii vopred cez webovú stránku, na letisku sa platí doplatok.

Kenny Jacobs z Ryanairu vysvetľuje zmeny nasledovne:  Keďže máme lety plne obsadené (obsadenosť 94 %), nemáme dostatok priestoru na palubách lietadiel pre také množstvo batožín na kolieskach. Z tohto dôvodu žiadame cestujúcich, ktorí si nezakúpili prioritný nástup, aby umiestnili svoju väčšiu príručnú batožinu do podpalubia – zadarmo. Zmena nastane už v pondelok. Eliminujeme ňou zdržanie pri nástupe do lietadla, čo spôsobovalo meškanie, a vylepšíme tým presnosť našich odletov, ktorá je už i teraz lídrom na trhu.

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Ryanair

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa