Novinky v košickej zoo

2011-05-04 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Pred hlavnou sezónou prichádza košická zoo s novou ponukou služieb.



Expozícia morských akvárií, zastrešené altánky, kŕmenie exotických zvierat a bohatšia ponuka občerstvenia. Aj tieto novinky si vyžiadali mierne zvýšenie vstupného.

Košická zoo sa stala druhou na Slovensku, ktorá ponúka pre verejnosť stálu expozíciu morských akvárií.

Chovateľským novinkami tejto sezóny budú okrem nich aj vznešené žeriavy popolavé a žuravy kráľovské.

Popri komentovanom kŕmení tuleňov budete môcť dvakrát denne sledovať aj komentované kŕmenie tučniakov jednopásových. Zážitkom pre milovníkov zvierat bude určite aj pripravované kŕmenie krokodíla – kajmana, a to priamo z ruky ošetrovateľa.

Komplex služieb sa rozšíri o nové možnosti občerstvenia. Počas horúcich dní určite oceníte novú sieť automatov na chladené nápoje a kávu, ako aj snackové automaty.

S bohatou ponukou občerstvenia prišiel od 1. mája aj zrekonštruovaný bufet Kamzík s viacerými atrakciami pre deti. Najmä deťom bude slúžiť hipodróm, trampolína, rodinám s deťmi ohniská zriadené na piknik v prírode.

Menej obáv z nepriazne počasia vám zaručí aj päť altánkov rozmiestnených po expozičnej trase 60-hektárového areálu, ktoré pribudnú v najbližších dňoch. Biotop územia z pohľadu flóry i fauny zas bude premietnutý v náučnom chodníku na príťažlivých paneloch.

Rozšírená ponuka služieb, vyššie ceny energií a následných vstupných nákladov na prevádzku zoo sa odrazia aj na cenách vstupného. Od 1. mája platí v zoo dvojaké vstupné.

Mimosezónne zostáva nezmenené. V hlavnej sezóne zaplatíte viac v priemere o 33 centov. Používanie fotoaparátu a kamery už nebude spoplatňované.

Úprava cien vstupného sa však nedotkne návštevníkov s preukazom ZŤP. Ich vstup zostáva v cene 1,20 eura, zadarmo sa dostane do zoo jeho sprievodca alebo vodiaci pes. Skupinové a rodinné zľavy, ktoré mimochodom patria medzi najlepšie v rámci zoo strednej Európy, ostávajú v platnosti tak ako doteraz.

 

 

Zoologická záhrada Košice

Široká 31
040 06 Košice - Kavečany
Tel.: +421 (55) 7968 011
Fax: +421 (55) 7968 024
E-mail: zoo@zookosice.sk

 

Zdroj/autor: tasr, zookosice.sk, drom

VIDEO Zoo Košice



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: zookosice.sk

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa