Austrália v bojnickej zoo

2011-07-19 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Už o niekoľko dní sa areál najstaršej slovenskej zoologickej záhrady v Bojniciach rozšíri o novú časť venovanú Austrálii.



Tá je určená živočíchom z najmenšieho kontinentu našej planéty a uvidíte v nej austrálske papagáje, kengury alebo pštrosa austrálskeho, známeho pod menom emu hnedý.

Cieľom projektu je zvyšovanie environmentálneho povedomia o živočíchoch žijúcich na austrálskom kontinente a rozširovanie znalostí širokej verejnosti o biologickej rozmanitosti na Zemi.

Súčasťou expozície je aj umelé termitisko (kolónia hmyzu) a antukové ležovisko, s cieľom priblížiť podmienky austrálskeho ekosystému. Prostredníctvom informačných tabúľ sa budete môcť dozvedieť informácie o spôsobe života a význame vačkovcov.

Expozícia Austrália bude pozostávať z troch samostatných častí. Dve z nich budú verejnosti sprístupnené už koncom júla, a to vypustením kengúr červených a žeriavov sarusov. Tretia časť sa v blízkej budúcnosti stane domovom kengury parma, emu hnedého a niektorých austrálskych druhov papagájov.

 

Kontakt:

Zoologická záhrada Bojnice

Zámok a okolie 6

972 01 Bojnice

Tel.: +421 46 540 29 75

Fax: +421 46 540 32 41

E-mail: zoobojnice@zoobojnice.sk

 

Zdroj/autor: tasr, zoobojnice.sk, drom

Foto: ap, sita

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.8/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa