Hrad Strečno a jeho novinky

2012-04-02 16:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Hrad Strečno otvoril včera po chladnej a dlhej zime brány pre návštevníkov. Sezóna na hrade bude opäť atraktívna a ponúkne mnoho podujatí, výstav a jedno mimoriadne prekvapenie.



Audiovizuálna výstava o sovách začína plejádu výstav na hrade a bude prístupná už od polovice apríla. Slávnostné otvorenie sezóny sľubuje 1. mája veľa zábavy. Hradná škola, v súčasnosti takmer naplnená školskými zájazdmi, sa teší na školákov z celého Slovenska.

Rozšírená je aj ponuka strašidelných prehliadok, o ktoré je neutíchajúci záujem. Spomínané prekvapenie bude od mája súčasťou zrevitalizovanej expozície venovanej Žofii Bosniakovej a verejnosť bude o ňom včas informovaná.

Ďalšou novinkou sezóny bude atrakcia v rámci Noci múzeí a galérií. Okrem nočného otvorenia hradu budete mať možnosť využiť netradičný spôsob dopravy na hrad. Historický vozeň Hurvínek v cieľovej  železničnej stanici Strečno čaká prepad vojenskými jednotkami z čias druhej svetovej vojny.

Hrad Strečno je otvorený od pondelka do nedele v čase od 9. do 18. hodiny. Múzeum odporúča organizovaným skupinám a zájazdom vopred sa objednať na adrese múzea.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: sita, wikipedia, Daniel Baránek, Prazak

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.6/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa