Top vychytávky na letný oddych v Bratislave

2013-08-04 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Aj vy ste unavení z horúcich dní a mestského zhonu? Radi by ste si nerušene oddýchli v príjemnom prostredí? Kúsok voňavej prírody a pohody nájdete aj v parkoch nášho hlavného mesta.



 

  • Letný pavilón Slovenskej národnej galérie

Priamo v srdci historického centra Bratislavy môžete relaxovať v letnom krídle Slovenskej národnej galérie. Hlavnou filozofiou tohto zaujímavého priestoru je myšlienka otvorenosti a dostupnosti pre každého návštevníka. Žiadne vstupné ani striktné pravidlá. Príďte si sem jednoducho čítať, randiť, opaľovať sa, kávičkovať, internetovať alebo sa len tak zahojdať v sieti.

 

Nádvorie vodných kasární, Rázusovo nábrežie 2, Bratislava

 

  • Železná studienka

Obľúbené rekreačné a športové stredisko v prostredí bratislavského lesoparku oceníte najmä počas horúcich letných dní. Toto prírodné miesto je určené športovcom, milovníkom prírody, rodinám s deťmi aj domácim miláčikom. Nádherné výhľady si môžete vychutnať pri jazerách, v lese alebo pri vyvezení sedačkovou lanovkou až na Kamzík. 

 

Cesta na červený most, Železná studienka, Partizánska lúka

 

  • Sad Janka Kráľa

Za mostom SNP vás na petržalskej strane čaká prostredie oázy pokoja. Vysoké, zelené stromy vytvárajú komfortný tieň a nerušené ticho ako stvorené pre letný relax v parku. Športovci môžu prevetrať svoje kolieskové korčule, zabehať si na bežeckej trati alebo si len tak lebediť pod stromami. Počas horúcich dní si tu určite pohodlne oddýchnete.

 

Sad Janka Kráľa nájdete na začiatku Mosta SNP, pri Viedenskej ceste

 

  • Medická záhrada

Nemôžeme zabudnúť ani na najobľúbenejší verejný park Bratislavy. V Medickej záhrade si počas leta vychutnáte príjemné posedenia s priateľmi v tráve, zaujímavé kultúrne podujatia, letnú čitáreň, ranné a večerné cvičenia jogy alebo chutné nápoje v stanovej čajovni.

 

Blumentálska 10/a, Bratislava

 

Zdroj/autor: SNG, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.4/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa