Inšpirácia na Valentína: netradičné romantické miesta

2013-02-10 10:00:00 |   |    | 

Chýba vášmu milostnému životu romantika? Túžite po zmene? Chcete prežiť chvíle, na ktoré vy, ani váš partner nikdy nezabudnete? Toto síce nie je žiadna partnerská poradňa, ale aj tak máme pre vás zopár originálnych tipov. Pozrime sa spolu na tie najromantickejšie a zároveň netradičné miesta Zeme. Blíži sa sviatok všetkých zamilovaných a s ním prichádza aj čas na výber pekného pobytu pre zaľúbenú dvojicu.



 

  • Kjóto, Japonsko

V Kjóte sú najzaujímavejšie tradície. Pri výbere hotela a wellness služieb sa oplatí staviť na kvalitu. Tým sa nemyslí bezpodmienečne luxus, ale zariadenia, kde sa zachovávajú zvyklosti. Pravé japonské kúpele sú ako stvorené pre páry horiace láskou. Ďalšou populárnou atrakciou je jednodňový výlet do bývalého hlavného mesto Japonska, Nara. Starobylé mesto je známe množstvom zaujímavých chrámov a svätýň roztrúsených po okolí. Bolo by hriechom vynechať z programu Kyoto Botanical Garden. Krásne trávniky s priam nekonečnými kvetmi robia z neho ideálne miesto na prechádzku s tým, koho milujete.

 

  • Bruggy, Belgicko

Bruggy patria k miestam dýchajúcim romantikou na každom kroku. Jeho atmosféru najlepšie zažijete, ak ho prejdete po vlastných. Nie je to také nenáročné, keďže takmer všetko sa nachádza vo vychádzkovej vzdialenosti. Keď nasajete ducha mestských uličiek, nie je nič lepšie, ako si dať pivo v niektorej zo starých kaviarní. Bruggy sú mesto často označované aj ako „Benátky severu“, pretože sú pretkané sieťou kanálov, tvorených riekou Reie. Po romantickej večernej plavbe prichádza na rad jazda v kočiari, čo je taktiež ideálny spôsob, ako zakončiť deň s vašou polovičkou.

 

  • Fes, Maroko

Nechať sa zviesť krásou kráľovského mesta Fes nie je vôbec ťažké. Marocké kráľovstvo je typické svojimi bludiskami uličiek, dláždenými mešitami a zvodnými čajovými záhradami. Ak hľadáte pre svoj romantický útek niečo veľkolepé, nájdete to v labyrinte starodávnej mediny. V takomto prostredí sa každá žena môže cítiť ako kráľovná po boku svojho hrdinu.

 

  • Jaipur, India

Toto romantikou nabité miesto má históriu, ktorá siaha až do 17. storočia. Mesto naplnené starosvetským šarmom je známe aj ako „ružové“, keďže práve táto farba kraľuje veľkej časti budov. Vraví sa, že dobrodružné zážitky upevňujú vzťahy. Vydajte sa na jazdu okolo ružového mesta a zabudnite pri tom na bežné dopravné prostriedky. Alternovať ich môžete napríklad slonom.

 

  • Lisabon, Portugalsko

Jeden z jedinečných spôsobov, ako spoznať mesto Lisabon, je jazdou vo výťahu Santa Justa. Tento neuveriteľný železný výťah stojí v centre mesta a poskytuje očarujúci pohľad na jeho panorámu, najmä pri západe slnka. Počas jazdy bude vaša romantika vyhnaná do skutočných výšin. Vtáčia perspektíva vám poskytne neopakovateľný výhľad na jedno z najpríťažlivejších miest sveta.

 

Zdroj/autor: Klára Horváthová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.3/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa