Červený Kláštor: začína sa pltnícka sezóna na Dunajci

2013-04-17 16:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Na Dunajci sa už začala nová plavebná sezóna, oficiálne pritom už 15. apríla. Sezónu začnú so štyri plťami, podľa záujmu sa budú postupne pridávať ďalšie. Počas letnej sezóny bude na slovenskej strane k dispozícii do 40 pltí, ako tomu bolo aj minulého roku. Momentálne sú ideálne podmienky na splav.



V súčasnosti trvá splav približne jednu hodinu a desať minút. Začiatok splavu je v hlavnom prístavisku pltí v Červenom Kláštore, koniec v prístavisku v Lesnici. V prípade záujmu môžu návštevníci nastúpiť na plte aj v prístavisku Pod lipami, neďaleko národnej kultúrnej pamiatky Červený kláštor.

Slávnostné otvorenie pltníckej sezóny spojené s odomykaním vôd Dunajca bude súčasťou otvorenia letnej turistickej sezóny v Pieninách, ktoré sa uskutoční v sobotu, 27. apríla. Program sa začne v Červenom Kláštore a vyvrcholí na chate Pieniny v Lesnici. Súčasťou otvorenia letnej sezóny bude už po šiestykrát aj slávnostné udelenie ceny Pamiatkového úradu za celoživotné dielo a mimoriadny prínos v oblasti ochrany pamiatkového fondu Slovenskej republiky - Cena Alžbety Güntherovej-Mayerovej 2013. Odovzdávanie cien sa uskutoční v kláštornom kostole sv. Antona pustovníka v Červenom Kláštore.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa