Slovenský „Food Revolution Day“ v Indii

2013-11-22 13:20:00 |   |    | 

INDIA - „Art of Travel“ (umenie cestovať) a Food Revolution“ (revolúcia v stravovaní) - alebo pravé slovenské halušky v Indii a indická ajurvéda na Slovensku!



Ak túto nedeľu, 24. novembra, zavítate do známej kaviarne „Cafe Papaya“ v Kočíne, v juhoindickom štáte Kerala, tak sa môžete tešiť na halušky, haruľu, slivkové pirohy, bobáľky a tradičné nátierky ako ich poznáme z detstva!

Pod heslom „Food got Slovak-ed“ alebo „Jedlo sa poslovenčilo“ sa predstaví spoločná aktivita slovenskej cestovnej kancelárie „Shakti Trails“ (umenie cestovať) a bratislavského bistra s donáškou zdravého jedla „MoshiMoshi“ (revolúcia v stravovaní). Myšlienka cestovania za zdravým autentickým jedlom zaujala skupinu miestnych keralských umelcov a spočiatku zo žartu, no neskôr vážne, sa rozhodli poslovenčiť, prostredníctvom slovenskej „exotickej" kuchyne.

Na začiatku „Slovensko - Indickej výmeny“ stála iniciatíva Zuzany Zwiebel zo Shakti Trails, ktorá pred rokom začala rozvíjať koncept „Ayurveda Trails in the Heart of Europe“ (Ajurvedické cesty v srdci Európy), ktorej cieľom je predstaviť Ajurvédu - tradičnú indickú medicínu v strednej Európe. Pre podporu tohto projektu sa jej podarilo získať bratislavské bistro s donáškou zdravého jedla „MoshiMoshi“ propagujúce „Food Revolution“ na Slovensku a jednu z najväčších hotelových sietí v južnej Indii CGH Earth, ktorá ako prvá predstavila koncept trvalo udržateľného cestovania na miestnom trhu.

„Mošáci“ z „MoshiMoshi“ strávili posledný mesiac na juhu Indie a spolu s ajurvedickými lekármi a kuchármi hotelovej siete CGH Earth sa zaúčali do tajov ajurvédy a od januára 2014 zaradia do svojej ponuky chutné a očistné ajurvedické menu, ktoré budú roznášať v Bratislave, ale taktiež sa spolu so „Shakti Trails“  čoskoro stanú sprievodcami na kulinárskych výletoch po južnej Indii.

 

Zdroj/autor: reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa