FOTO Karneval v Benátkach štartuje už tento víkend

2014-02-19 14:30:00 |   |    | 

TALIANSKO - Jeden z najkrajších karnevalov na svete vypukne už v sobotu a potrvá až do 4. marca. V bohatom programe, ktorého prípravné podujatia už začali, sa môžete tešiť na rozprávkové príbehy o zázrakoch, legendách i prírode.



Azda najznámejším karnevalom je ten v brazílskom Riu, nezaostáva však ani Európa. Tradičný karneval v talianskych Benátkach aj tento rok prinesie elegantnú zábavu a kultúrne vyžitie do jedného z najromantickejších miest kontinentu. Jeho návštevníci budú prostredníctvom originálnych maskovaných sprievodov a množstva kultúrnych podujatí znovu objavovať prírodné krásy a dedičstvo, ktoré si súčasníci prestávajú vážiť.

Carnevale di Venezia bude tento rok prebiehať od 22. februára do 4. marca. Začína presne 58 dní pred Veľkou nocou a opäť prinesie najrôznejšie sprievodné podujatia, z ktorých najtypickejšie sú populárne reprezentatívne bály. História týchto podujatí sa tiahne už 900 rokov a prvá zmienka o neodmysliteľných maskách - najskôr kožených, potom sklených a porcelánových - sa datuje o dvesto rokov neskôr.

Mimoriadne dlhá história benátskeho karnevalu sa podpisuje aj na každoročnom zlepšovaní eventu. Je atraktívnym najmä tým, že zapojiť sa môže skutočne každý, nie je iba pre vybraných účastníkov sprievodu. Žije ním celé mesto, ktoré je od Slovenska skutočne iba na skok. Spravte si výlet do Benátok, kúpte si ako suvenír noblesnú škrabošku a zúčastnite sa programu: tanečných lekcií, maškarných plesov, výletov na gondolách, ochutnávok čokolád na námestí sv. Marka či tematických galavečerov.

 

Zdroj/autor: carnevale.venezia.it, Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.8/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa