Tatry spolu so Slovenskom na vrchole. Máme TOP najlepšie zjazdovky na svete

2015-10-01 17:00:46 |   |    | 

Lyžiarska sezóna sa zatiaľ len pomaly blíži, ale už teraz vieme, že aj na Slovensku môžeme zažiť najlepšiu lyžovačku. Aspoň tak vo svojom ročnom hodnotení najkvalitnejších lyžiarskych stredísk sveta ocenila známa stránka skiresort.info niektoré slovenské strediská. V hodnotení Test Winner 2015 sa objavili aj mená 2 slovenských stredísk.



 

Test Winner 2015

 

Jedna z najväčších stránok o lyžovaní len nedávno vydala zoznam tých najlepších stredísk sveta a potešujúcou správou je, že sa tam umiestnili aj niektoré slovenské. V zozname sa objavili centrá Lyžiarske stredisko Vysoké Tatry Tatranská LomnicaJasná Nízke Tatry. Samozrejme treba dodať, že svoje ocenenia získali v jednotlivých kategóriách. Medzi tie najlepšie, kam sa radia napríklad Kitzbuehel (Rakúsko – celkovo najlepšie stredisko sveta) a Les 3 Vallées (Francúzsko), sa zatiaľ nedostali.

 

Najlepšie strediská so zjazdovkami do 20 km

 

Toto je kategória, v ktorej sa Tatranská Lomnica umiestnila s 3,5 hviezdičkami z 5. Najlepšie hodnotenia získala v kategóriách pripravenosť (hodnotenie kvality zjazdoviek a ich úpravy) a vhodnosť pre začiatočníkov (špeciálne lístky, široké svahy, vleky pre začiatočníkov a pod.). Štyri hviezdičky potom získali za kvalitné lanovky, časti pre rodiny s deťmi, množstvo snehu, čistotu, ľahkú orientáciu, príjemný personál, pozitívny prístup k prírode a prístup do strediska.

Horšie to bolo v kategóriách veľkosť rezortu, rozmanitosť zjazdoviek, ubytovanie priamo pri svahoch, cross-country a snow parky. Niektoré z týchto hodnotení sú ale samozrejmé, keďže sa stredisko nachádza v chránenej oblasti. Slovenské Tatry nemôžu svojou rozlohou dobehnúť iné masívy, kde je viacej priestoru, takže rezorty môžu byť väčšie, s väčším množstvom svahov a traťami, ktoré zachádzajú do ďalekého okolia. V tejto oblasti môžeme byť radi, že sa Tatry zatiaľ zachovávajú aspoň v takejto podobe a snáď neašpirujú vyššie.

 

Najlepšie strediská so zjazdovkami do 60 km

 

V tejto kategórii sa umiestnil slovenský kôň Jasná/Chopok s plnými 4 hviezdičkami. Najlepšie hodnotenia stredisko získalo v kategóriách pripravenosť zjazdoviek, ľahká orientácia v stredisku, gastronómia/reštaurácie na kopcoch, vhodnosť pre rodiny s deťmi a podmienky pre pokročilých a freeriderov. Tri a menej hviezdičiek získali len za veľkosť rezortu, prístup k ochrane prírody, snow parky a cross country.

Zdroj/autor: skiresort.info, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.0/5 (12 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa