TIP na víkend: Obzrite si slovenské hrady za svetla sviečok a v prítomnosti bosoriek

2015-10-29 12:00:17 |   |    | 

Prešiel rok a opäť raz nadišiel čas, aby sme sa trochu upokojili a zaspomínali si na svojich najbližších. Hoci to nasledujúce dni nebude tak vyzerať, práve o tomto tieto sviatky sú. Nenáhlite sa preto na cestách, dávajte si pozor, buďte ohľaduplní a hlavne si užite voľné chvíle. Strávte čas s rodinou, vyberte sa do prírody, alebo skúste navštíviť príjemné podujatie, ktoré poteší všetkých členov rodiny. Niektoré z nich nájdete aj v našom tohto týždňovom prehľade.



 

Strašidelné večery na hradoch

 

Počas tohto víkendu sa hlavne deti môžu tešiť na špeciálny program na našich hradoch. Obsadia ich totiž strašidlá, duchovia, bosorky a rôzne príšery. Veľa zábavy a aj takú správnu štipku strachu zažijú nie len tí najmenší, ktorí sa odvážia vkročiť do temných a tajomných priestorov starodávnych stavieb.

 

Oravský hrad – Zajtra sa na hrade objavia strašidlá v rámci podujatia Bojíte sa tmy? Návštevníci sa dozvedia veľa o miestnych legendách a pozrú si aj zaujímavé divadelné predstavenia.

 

Bojnice – Nočné prehliadky nevynechajte ani na tomto zámku. Bojnický svetlonos na zámku vám umožní obzrieť si ho vo svetle blikotajúcich sviečok a žiariacich svetlonosov. Prehliadky prebehnú v piatok a v sobotu od 19:00. Vstupné stojí 8 eur.

 

Trenčiansky hrad – V sobotu sa na hrade bude hľadať poklad. Krvavý poklad Pána Váhu a Tatier Matúša Čáka Trenčianskeho. Podujatie Matúšov hrob sa začne v sobotu o 19:00.

 

Veľký Biel – Hľadáte pretrvávajúcu krásu? Príďte v sobotu na kaštieľ na podujatie Krv jej pristane. O 19:00 a 20:00 prebehnú špeciálne nočné prehliadky s hranými scénkami a známou Báthoryčkou, ktoré vás vystrašia, ale aj pobavia.

 

Liptovský Ján

 

Jánskej doline sa malí aj veľkí môžu tešiť na tradičné podujatie Jánske dušičky, ktoré ich prevedie krásnou okolitou prírodou. Začne sa v piatok15:00 a pokračovať bude aj v sobotu. Kto príde, ten sa zabaví na zaujímavom programe, v dielňach a aj v jaskyni (v sobotu v Stanišovskej jaskyni), kde prebehnú prehliadky len za svetla čeloviek.

 

Bojnice

 

Pred tým ako navštívite zámok, vyberte sa aj do miestnej Zoo, kde je pripravený špeciálny program. Ten prebehne v piatok17:00 a návštevníci si zoo pozrú počas nočnej komentovanej prehliadky. Vstupné bude 8 eur a na prehliadku sa treba vopred prihlásiť.

 

Modra

 

Trochu tradičnejšie prebehne posledný októbrový deň v Modre, kde  sa bude konať lampiónový sprievod. Netradičné ale bude to, že ho bude viesť samotný Ľudovít Štúr. Návštevníci sa o ňom veľa dozvedia a stretnú taktiež jeho najbližších priateľov. Sprievod sa začne o 17:00.

Zdroj/autor: Slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa