Tip na víkend: Nepremeškajte príležitosť a zájdite si v sobotu do divadla na celoslovenské podujatie

2015-11-19 12:00:06 |   |    | 

My milovníci zimy a konca roka sme sa konečne dočkali. Pomaly sa nám končí november a s ním prichádzajú aj obľúbené adventné trhy. Tá správna atmosféra, rozvoniavajúce jedlo, príjemná hudba a samozrejme známi a kamaráti. To je obdobie na ktoré sa jednoducho musíme tešiť. Aby to však nebolo len o jedle, môžeme zájsť na niektoré zo zaujímavých podujatí v našich mestách a obciach. S Dromedárom sme sa pozreli, kde sa čo bude konať.



 

Noc divadiel

 

Slovensko sa aj tento rok zapojí do zaujímavého divadelného projektu Noc divadiel, ktorá spojí stovky divadiel a to nie len u nás doma. Počas sobotňajšej noci si pozriete predstavenia všetkých možných žánrov, tém a aj podôb. Prebehnú aj workshopy, dielne, výstavy a kvízy. Tému Nezapadli ste odprezentujú divadlá v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Lučenci, Malackách, Martine,  Nitre, Prešove, Púchove, Senci, Trenčíne, Trnave, Žiline a iných mestách.

 

Bratislava

 

Ars Poetica je názov podujatia, ktoré sa snaží o to, aby sa slovenská poézia dostala do povedomia ľudí. Medzinárodný festival navštívi 21 básnikov, ktorí svoje diela predvedú poslucháčom. Čítania prebehnú vo viacerých priestoroch v Bratislave, ako v A4 priestor súčasnej kultúry, SNG Café Berlinka, Kino Lumiér a iné. Okrem básní návštevníci uvidia aj premietanie filmu a tanečné vystúpenie.

Piatok bude v meste patriť aj reggae hudbe, ktorú si vypočujete na už známom Zimnom Uprising festivale. Ateliér Babylon privíta jamajskú hudobníčku, ktorá na Slovensko príde prvýkrát.

 

Zvolen

 

Na Zvolenčanov čaká v Dome kultúry ŽSR Víkend atraktívneho divadla. Predstavia sa tu známe súbory, ktoré poukážu na divadlo, ako umenie, ktoré je naozaj pre každého. Okrem hier prebehnú aj čítačky a diskusie so slovenskými autormi a rozhovory so zaujímavými osobnosťami. Podujatie bude trvať až do nedele.

 

Košice

 

Pred deti si v meste prichystali počas tohto víkendu skvelý program. Namiesto toho aby sa nudili doma, môžu ísť do Základnej školy Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici, ktorá svoje triedy doslova naplní hračkami. Hravenisko, ako sa podujatie nazýva, privíta deti počas sobotynedele vždy od 9:00 do 19:00. Tie si tu vyskúšajú staré známe hry, ale aj novinky, zabavia sa v dielňach, nechajú si pomaľovať tváre a jednoducho sa budú baviť.

 

Pezinok

 

Malokarpatská vínna cesta si aj tento víkend pritiahne svojich priaznivcov. V piatok a v sobotu sa totiž otvoria vínne pivnice vinohradníkov. Deň otvorených pivníc vám umožní porozprávať sa s výrobcami a zistiť, ako sa váš obľúbený mok vyrába a z čoho presne pochádza.

 

Stará Ľubovňa

 

Počas piatku a soboty môžete prísť aj do Starej Ľubovne, kde sa budú premietať filmy s horskou tematikou. Milovníci prírody sa stretnú na festivale ZDRUFFkine Tatra.

 

Komárno

 

Na juh Slovenska zavíta tradičný Ondrejský jarmok. V stánkoch sa objaví až 140 predajcov a 70 remeselníkov, ktorí vám radi ukážu, ako sa jednotlivé predmety vyrábali za starých čias. Ako inak nebude chýbať jedlo, hudba a zábava.

 

Zdroj/autor: Slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa