Slovenská lyžovačka už v decembri: Lyžiarske strediská začali zasnežovať

2015-11-25 12:00:00 |   |    | 

Počasie sa konečne umúdrilo a začalo sa správať tak, ako sa na koniec novembra patrí. Na celom území cítiť, ako teploty pomaly klesajú, čo teší hlavne lyžiarske strediská a ich zákazníkov. Teploty pod nulou totiž umožňujú začať s prípravami na tohtoročnú zimnú sezónu u nás na horách.



 

Nová sezóna

 

Lyžiarska sezóna 2015/2016 je už takmer za dverami. Všetko samozrejme závisí od počasia, no zdá sa, že sa chladné počasie minimálne na horách udrží. Mínusové teploty totiž umožňujú, aby strediská začali s prípravami na lyžovačku. Pôda zamrzne a vytvorí dobrý základ pre prvý sneh. Ten je v mnohých strediskách umelý, aby mohli začať sezónu čo najskôr. Veľké slovenské strediská sa totiž tento rok pripravujú, aby už začiatkom decembra privítali prvých zákazníkov.

 

Chopok

 

Jedným z prvých stredísk, ktoré začalo so zasnežovaním je Jasná. Od víkendu tu zasnežujú na vrchných častiach severnej aj južnej strany. Smerom na Predné Dereše a Kosodrevinu a z druhej strany smerom na Lukovú funguje spolu vyše 70 tyčí. Oficiálny začiatok sezóny stredisko plánuje tradične na 5. decembra a spustené by mali byť minimálne 3 staro-nové zjazdovky. Samozrejme sú pripravené aj novinky, ako lavičky pre snowboardistov, rozšírený aprés-ski, zdokonalené označovanie zjazdoviek a podobne.

 

Vysoké Tatry

 

Ochladilo sa aj na stráňach našich veľhôr, a preto sa vo Vysokých Tatrách začalo so zasnežovaním. Počas víkendu sa spustilo na Štrbskom plese (zjazdovky Interski, Furkota a Turistická zjazdovka) a v Tatranskej Lomnici na úseku Skalnaté pleso.

Aj v týchto strediskách očakávajú, že sa sezóna začne v prvých dňoch decembra, no program je nachystaný už na tento víkend. V piatok bude otvorený Tatranský ľadový dóm, tradičná veľkolepá ľadová stavba, kde sa už v nedeľu bude konať prvý adventný koncert.

Zdroj/autor: tmr.sk, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa