TIP na víkend: Prvý adventný víkend nás naláka na trhy

2015-11-26 12:00:54 |   |    | 

S týmto víkendom konečne prichádza aj Advent. Pre každého to znamená niečo iné, ale podstatné je, aby sme sa na pár týždňov trochu zastavili, užili si koniec roka, zamysleli sa a trávili čas s osobami, ktoré sú nám najbližšie. Venujte sa v tomto čase aj sebe a doprajte si napríklad výlet do múzea, na prehliadku, alebo niekam, kde ste už dlhú dobu neboli. Spravte tento víkend niečo výnimočné, čo poteší aj vašu dušu. Mohlo by to byť napríklad aj kultúrne podujatie, ktoré si už dlhú dobu sľubujete. Tento víkend na to bude ako stvorený.



 

Trnava

 

V meste sa už zajtra začínajú Vianočné trhy plné dobrôt od výmyslu sveta. Na Trojičnom námestí nájdete stánky ponúkajúce tradičné pokrmy a aj vína z okolitých vinárstiev. Na toto obdobie je špeciálne pripravený program na miestnej veži. Prehliadka je totiž len za svetla lampášov a vo vieche ochutnáte z ponuky vinárov. Na námestí potom nebude chýbať zaujímavý kultúrny program s vystúpeniami rôznych hudobníkov.

 

Liptovský Mikuláš

 

do soboty budete mať príležitosť navštíviť zaujímavý festival plný emócií, kde sa nepreriekne ani slovo. Ide totiž o Festival pantomímy, ktorý predvedie toto umenie na špičkovej úrovni. V Dome kultúry tak zažijete netradičný zážitok pri tichých, no veľmi výrečných predstaveniach.

 

Kremnica a Banská Štiavnica

 

Víkend do týchto mestečiek prinesie filmový festival Snow film fest. Najlepšie filmy o zimných športoch a iných adrenalínových aktivitách si pozriete zajtra, v piatok, v banskoštiavnickom divadle Akademik o 17:00 a v sobotu v kremnickom divadle Akropola o 16:30. Dozviete sa aké je to podniknúť arktickú výpravu, ale aj to, ako bojovať doslova o holý život.

 

Žilina

 

Spoznávať mesto sa dá rôznorodo a jednou z možností je pozrieť sa mu poriadne na zúbok. Inými slovami dostať sa až k základom. To sa vám zajtra v Žiline podarí, keďže TIK usporiada prehliadky katakomb Kostola Obrátenia sv. Pavla Apoštola. Zoberte si baterku, alebo čelovku, a vydajte sa so sprievodcom za poznaním tajomných priestorov, ktoré môžu ukrývať hocičo. Prehliadky prebehnú o 17:00 a 18:00 a je potrebné sa na ne vopred prihlásiť.

 

Štiavnické Bane

 

Potrebujete trochu povzbudiť imunitný systém? Potom príďte v nedeľu na Vindšachtské jazero. Stretnú sa tu totiž otužilci zo širokého okolia, aby sa popasovali s chladnou vodou na podujatí Štiavnické letokruhy. Podujatie sa začne o 14:00.

 

Trhy a jarmoky

 

Víkend bude plný aj tradičných podujatí, ktoré sa spájajú s Katarínskymi slávnosťami a Vianocami. V Snine to budú Mikulášske trhy, v Handlovej zase Katarínsky jarmok so slávnosťami a v Starom Smokovci si prídu na svoje tí, čo obľubujú slovenské ľudové tradície.

Zdroj/autor: Slovakia.travel, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa