FOTO: Hotel, ktorý opäť povstal z ľadu. Strávili by ste noc v mrazivom objatí?

2015-12-16 12:00:19 |   |    | 

Každý rok, už 26 rokov po sebe, sa malé mestečko ďaleko za arktickým kruhom stáva bodom záujmu tisícok turistov. Vyrastie tu totiž jedna z najzaujímavejších atrakcií sveta. Hotel postavený výhradne z ľadu.



 

ICEHOTEL

 

Švédska dedinka, kde tento výtvor každoročne vyrastie sa nazýva Jukkasjärvi. Leží 200 km severne od arktického kruhu a v zime tu slnko nevyjde nad obzor na takmer 2 týždne. Dlhá a studená zima spolu so silnou riekou Torne vytvárajú ideálne podmienky na vytvorenie hotela, ktorý je postavený len zo zmrznutej vody.

 

Chcete zažiť niečo podobné? Navštívte náš Hrebienok a jeho Tatranský ľadový dóm.

 

Efemérne umenie

 

Cesta k vybudovaniu hotela sa začína vždy na jar, keď z rieky vytiahnu 2500 ľadových blokov, pričom každý váži približne 2 tony. Tie sa uchovajú v skladoch až do budúcej zimy, aby z nich umelci v novembri mohli začať vytesávať jedinečný a vždy iný hotel. To je aj veľkou doménou atrakcie. Každý rok majú umelci príležitosť vytvoriť niečo nové a zaujímavé. Nie sú viazaní ničím a môžu využiť svoju kreativitu naplno.

 

Ako sa tento hotel mení? Pozrite si vynaliezavosť jeho autorov. Takto vyzeral minulý rok.

 

Zážitok na celý život

 

Ročne hotel navštívi približne 50 tisíc ľudí. Majú viacero možností ako v hoteli stráviť čas. Ak sa boja zimy, môžu sa tu len poprechádzať a noc stráviť v tradičných vyhrievaných izbách. Tí odvážni si však užijú noc pri teplote mínus 5 stupňov Celzia. Na recepcii ich poinformujú ako prežiť noc, ako spať v spacích vakoch a čo sa v izbe smie a nesmie. Okrem tej delux totiž izby nemajú kúpeľne ani dvere. Základnou je snežná izba potom nasleduje ľadová, izba s nainštalovanou polárnou žiarou, umelecký apartmán a najluxusnejšou možnosťou je spomínaný delux apartmán s vyhrievanou kúpeľňou a dokonca aj saunou. Po absolvovaní noci a pred odchodom ešte dostanete diplom o tom, že ste naozaj strávili noc na ľade.

Ak by ste si sami chceli vyskúšať podobný zážitok, najlacnejšia snehová izba vás bude stáť od 270 eur a za noc v delux apartmáne zaplatíte do 1000 eur. Ak by ste však chceli zažiť niečo viac, hotel ponúka aj rôzne balíčky. Napríklad delux izbu s jednou nocou na ľade, dvoma v teple, výletom za polárnou žiarou, hodinou ľadového tesania a večerou od 1222 eur za noc.

 

Zdroj/autor: icehotel.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa