TOP 8 najlepších barov na svete. Kde ste si v roku 2015 mohli dať tie najlepšie drinky?

2016-01-16 07:00:00 |   |    | 

Dobrá dovolenka sa často nezaobíde ani bez večera v nejakom bare. Tam sa môžete zabaviť spolu s priateľmi a vychutnať zopár niekedy i netradičných drinkov. Keď však chcete zažiť počas týchto dní niečo špeciálne, navštívte niektorý z najlepších svetových barov za rok 2015, v ktorých povýšili prípravu nápojov na umenie.



 

Artesian, Londýn

 

Najlepší bar získal už aj v minulosti množstvo zaujímavých ocenení. Nájdete ho v hoteli Langham a pri jeho návšteve sa môžete tešiť na skutočný zážitok. Jedlá premenené do drinkov a naopak, drinky premenené do malých chutných jedál. Tunajší barmani sa stávajú skôr malými chemikmi, ktorí prinášajú skutočne nezvyčajné zážitky. Niektoré z drinkov sú kombináciou nejakého nápoja, pri ktorom budete mať trebárs malé želé bonbóniky. Netradičná zmes v skutočnosti ponúka exotickú podobu trebárs obľúbeného mojita. Bar sa zároveň môže pochváliť najširšou ponukou rumov v meste a taktiež nápojovým lístkom pozostávajúcim z najkvalitnejších šampanských.

 

The Dead Rabbit Grocery & Grog, New York

 

Tento podnik sa už dlhší čas bije o prvenstvo s londýnskym Artesianom. I keď je jeho sídlo v Amerike, zakladá si na pravej írsko-anglickej atmosfére. Podnik má tri poschodia. Prvé tvorí tradičný írsky bar s veľkou ponukou pív, írskych whiskey a malých snackov. Druhé poschodie už patrí tradičnejšiemu anglickému štýlu s noblesnými historickými drinkami a k tomu tradičnými pochúťkami ako ustrice alebo rolky s párkom. Na treťom poschodí zase nájdete historický obchodík, ktorý ponúka rôzny tovar charakteristický práve pre Írsko. Zaujímavosťou je, že tieto dva bary už raz spojili svoje sily a hostili pozvaných hostí na jednej veľkej newyorskej party.

Mohlo by vás zaujímať:

 

Nightjar, Londýn

 

Tento londýnsky bar dostal nálepku štýlový. Ide o jeden z najvychytenejších barov v meste, ktorý chytá nových zákazníkov práve na jedinečnú atmosféru. Špecializuje sa na pravidelné koncerty, skvelú hudbu a jazzové alebo orientálne vystúpenia. Získať miesto v tomto bare je niekedy problémom. I preto je nutné robiť si online rezerváciu, ktorú je však nutné urobiť niekedy aj týždeň pred návševou.

 

Employees Only, New York

 

Pätica chlapov, ktorí nemajú naoko nič spoločné, sa rozhodla splniť si jeden zo svojich veľkých snov. Emigranti, rodený Newyorčan, Američan zo snobskej univerzity, ale aj obyčajný chlapík z New Orleans. Muži s väčším vekovým rozdielom a s jediným spoločným záujmom. Po desiatich rokoch vybavovania a špekulácii nad tým ako zostrojiť dokonalý bar, sa im podarilo otvoriť podnik, ktorý nesie názov jedného z ich obľúbených filmov. Ide o štýlový bar nesúci sa v historickom duchu.

 

American Bar, Londýn

 

Bar v tomto hoteli bol otvorený už v 30. rokoch 20. storočia. Od počiatku mal preniesť hostí do štýlových amerických čias gangstrov a noblesy. Tento nádych sa rozhodli ponechať až dodnes, no dodali tomu ešte aj kúsok modernej doby. Manažéri si zakladajú najmä na výrobe drinkov. Tie musia byť jedinečné a každý z nich by mal so sebou priniesť určitý príbeh. Barmani sú hrdí na to, že ku každému pripravenému nápoju vedia povedať jeho vlastný príbeh vzniku, na ktorý sa môžu hostia kedykoľvek pokojne opýtať.

 

The Baxter Inn, Sydney

 

Londýn a New York majú medzi najvychytenejšími barmi absolútnu prevahu. I kvôli tomu sa prvý podnik z inej krajiny objavil až na šiestom mieste. Ide o Baxter Inn v Sydney, ktorý sa špecializuje najmä na širokú ponuku rôznych alkoholov. Ich bar pozostáva z desiatok exkluzívnych značiek, ale aj bežných nápojov. Ich heslom je, aby sa u nich každý hosť cítil ako doma a mohol si pochutiť na tom, čo mu jeho možnosti dovoľujú. Taktiež neuznávajú systém rezervácií a do podniku sa dostane každý, kto príde v tom správnom čase a nájde dnu voľné miesta.

 

28 Hong Kong Street, Singapur

 

Ide o jeden z najnenápadnejších barov na svete. Z vonku vyzerá ako jednoduché dvere do garáže s výrazným číslom 28. V skutočnosti ide o jeden z najluxusnejších podnikov, ktorý si nezakladá na reklame, môžete sa o ňom dozvedieť len na základe ústneho doporučenia. Vstup doň je len pre vyvolených ľudí a pre mnohých turistov je dobre ukrytý. Ak v podstate nepoznáte niekoho významného zo Singapuru, dostanete sa tam len veľmi ťažko. Bar chce ponúknuť svojim hosťom absolútne súkromie a taktiež zmes originálnych inovatívnych drinkov.

 

Happiness Forgets, Londýn

 

Na záver tejto osmičky vyvolených sa vraciame do Londýna. Štýlový bar stavia svoju popularitu na minimalizme v spojení s retrom a tradičnými hodnotami. I keď sa snažia špecializovať skôr na typické nápoje, ide o veľmi obľúbený bar. Práve vďaka nemu sa totiž vraciate do starých dobrých časov. Dnu sa nedostanete bez predošlej rezervácie a pripravte sa na to, že bar je neustále preplnený.

Zdroj/autor: worlds50bestbars.com, telegraph.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa