TIP na víkend: Spoznávajte Slovensko v jeho zimnom šate

2016-01-14 12:00:52 |   |    | 

So začiatkom roka prichádza mnoho príležitostí na trávenie voľného času. Začala sa plesová sezóna, mnoho ľudí vyráža do hôr na lyžovačku alebo sa v chladnom počasí vyberú do kúpeľov, aby nabrali energiu. Organizovaných podujatí je menej ako počas leta, a preto aj my musíme hľadať, čo také by sme mohli podniknúť. Jednou z možností by mohli byť múzeá a galérie. V tomto období sa v nich končia zaujímavé výstavy, takže máme len pár dni na to, aby sme si ich pozreli.



 

Banská Bystrica

 

Nový rok sa na Slovensku spája s rôznymi tradíciami. Akú majú podobu sa dozviete, ak sa pripojíte k Januárových potulkám mestom. O novoročných zvykoch, troch kráľoch, Hromniciach a fašiangoch vám porozpráva sprievodkyňa na prehliadke, ktorá prebehne v nedeľu14:00. Záujemcovia sa musia vopred prihlásiť v Informačnom centre Banská Bystrica a následne sa stretnú na Radnici v Cikkerovej sieni.

 

Výstavy:

 

Ľudovít Štúr – reformátor slovenskej spoločnosti

 

Rok 2015 sa niesol v znamení Ľudovíta Štúra a jeho prínosu pre nás všetkých. Pri tej príležitosti sa počas celého roka konali rôzne podujatia, vystúpenia, stretnutia, dokonca aj tematické zábavy. V novom roku nám zostáva ešte trochu času, aby sme si na Bratislavskom hrade obzreli výstavu mapujúcu jeho život a dielo v kontexte od Veľkej Moravy až po dnešok.

 

Pošta a poštári optikou fotografického objektívu

 

V banskobystrickom Poštovom múzeu si ešte stále  môžete pozrieť výstavu venovanú pošte. Keď prídete, budete mať jedinečnú možnosť sa vidieť, ako sa pošta v priebehu 100 rokov menila. Na fotografiách nájdete budovy, ľudí aj ich výkony, ktoré zaznamenali fotografi a umožnili nám tak nazrieť do minulosti.

 

Hrebienok

 

Za zaujímavým zážitkom môžete ísť ešte stále do Tatier na Hrebienok. Počas najsilnejších týždňov roka, teda voľna okolo Vianoc a Nového Roku, sa v Tatranskom ľadovom dóme vystriedali niekedy aj tisícky návštevníkov. Zaujímavá atrakcia zo 70 ton ľadu ponúka úžasný estetický zážitok, ktorý sa často spája aj s kultúrnym vyžitím. Chrám budete môcť navštíviť minimálne do apríla, no všetko bude záležať od počasia.

 

Ďalšie tipy:

 

 

Zdroj/autor: Slovakia.travel, regiontatry.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa