Najznámejší karneval sveta sa čoskoro začne – Čo by ste počas neho ešte mali stihnúť?

2016-01-22 08:00:00 |   |    | 

Ak ste už raz zažili karneval v Benátkach na vlastnej koži, istotne viete, že vás to tam zláka ešte niekoľkokrát a nebude to vaša posledná návšteva mesta v tomto období. Tohtoročné oslavy plné farieb sa konajú od 23. januára do 8. februára. Ak sa chystáte pridať k davom ľudí, ktorí túžia spoznať jedinečnú atmosféru, pripravili sme pre vás malý manuál, na čo najdôležitejšie sa zamerať.



 

Výlety aj s možnosťou prespania

 

Naše cestovné kancelárie opäť pripravili ponuku zájazdov na tento karneval. Gro ponuky sa sústredí na dva víkendové termíny – posledný januárový a prvý februárový. Väčšina z nich ponúka alternatívu jednodňového výletu. Čiže do Talianska sa autobusom presuniete v noci, celý deň pobudnete v Benátkach a večer sa vydáte na cestu späť. V tomto prípade sa cena zájazdu pohybuje od 60 eur vyššie. Keď to risknete, môžete skúsiť nakupovať na poslednú chvíľu a využiť v tom prípade aj lacnejšie ceny zo zľavových portálov. Niektoré cestovné kancelárie však ponúkajú aj alternatívu s dvoma nocľahmi, keď sa cena zájazdu pohybuje okolo 150 eur na osobu. Pokiaľ si chcete Benátky naozaj užiť a poriadne si ich obzrieť, nie len bleskovo prebehnúť jeho uličky, istotne sa oplatí vybrať si radšej túto možnosť.

 

Vlakom to tentoraz nepôjde

 

V minulosti bol veľmi obľúbenou alternatívou i tzv. Party vlak, ktorý vychádzal z Bratislavy a šiel priamo až do Benátok. Počas noci ste sa mohli pohodlne vyspať na ležadle, ak ste mali záujem, mohli ste si užiť diskotéku v jednom z vozňov a potom ráno pokračovať v uliciach. Večer ste si opäť ľahli na svoju posteľ a pohodlne sa dopravili domov. Tento rok však naše železnice tieto krátke pobyty neponúkajú a musíte sa spoľahnúť len na autobusovú dopravu. Ak by ste hľadali niečo pohodlnejšie, dopravte sa letecky do Milána a odtiaľ sa spojmi presuňte do Benátok, kde si už sami spravíte vlastný program.


Mohlo by vás zaujímať:


 

Zájdite si aj do tichších uličiek

 

Tou prioritou, pre ktorú sa vyberiete do Benátok, bude istotne karneval. Rozdeľte si však váš pobyt tam do dvoch častí. Najprv si užite pravú karnevalovú atmosféru. Nechajte sa strhnúť úžasnou kombináciou všetkých farieb, kochajte sa jedinečnými kostýmami, ktoré vás vezmú na prechádzku časom a snažte sa nevytŕčať z davu, užiť si tieto chvíle na plné obrátky a taktiež sa zamaskujte. V Benátkach nájdete niekoľko špecializovaných obchodov, v ktorých si môžete kúpiť rôzne nádherné masky. Popri tom všetkom však myslite na kvalitnú obuv, pretože Benátky vás môžu prekvapiť aj zaliatymi námestiami a v tom prípade by sa váš výlet zmenil na nočnú moru.

Druhú časť výletu však vyhraďte pamiatkam a najmä skrytým uličkám. Tam nájdete pokojnejšie prostredie a tradičné podniky, ktoré preferujú aj domáci obyvatelia. Práve vďaka tomu sa vám podarí lepšie sa naladiť na karnevalovú vlnu. V rámci prechádzok si istotne nenechajte ujsť ani plavbu gondolou. Mali by ste však vedieť, že čím bližšie k večeru, tým budú tieto plavby drahšie. Najvyššiu cenu zaplatíte za klasické súkromné loďky s tradične oblečenými gondoliérmi. Lacnejšie verzie sú jednoduché plavby, ktoré vás preplavia len z jednej strany ulice na druhú v miestach, kde nie sú mosty. Najlacnejšie sú gondoly tohto istého typu, no počas plavby budete stáť. Mali by ste však vedieť, že nejde o veľmi príjemný spôsob prepravy a pokiaľ nemáte radi nestabilné prostredie, nebudete sa v tejto polohe cítiť príjemne a radšej by ste si mali teda priplatiť.

 

Káva na námestí, pizza a sladké chuťovky

 

Okrem karnevalu, prechádzky a gondoly by ste mali v Benátkach istotne vyskúšať aj ich kuchyňu. V prvom rade si pochutnajte na tradičnej kvalitnej káve. Vypite ju však priamo pri bare, aby ste boli začlenení do konverzácie s domácimi. Nesmie chýbať dobrá pizza alebo tradičné cestoviny a k tomu na večeru aj pochúťky z mora, či fantastické grilované mäsové pokrmy. Taliani sú aj vynikajúci cukrári. I keď na to nie je najvhodnejšie obdobie, aspoň s kopčekom zmrzliny môžete zhrešiť. Taktiež si nenechajte na raňajky ujsť ich sladké croissanty a po obede niektorý z množstva koláčikov.

 

Dóžov palác je povinnou jazdou

 

Ak budete mať čas navštíviť len jednu jedinú atrakciu, potom istotne zájdite do Dóžovho paláca. Impozantná pamiatka s nádhernou výzdobou a dokonale precíznou prácou majstrov architektov. Jeho súčasťou je aj väzenie a Most vzdychov, ktorý dostal svoje pomenovanie preto, že práve po ňom prechádzali trestanci predtým ako ich zavreli do väzenia. Ako posledný sa im navyše naskytol nádherný výhľad na more.

 

Campanila s jedinečným výhľadom

 

Vyhliadková veža v centre hlavného námestia je jasným dôkazom, že i nové stavby môžu zapadnúť do dejín. Táto zvonica a v súčasnosti vyhliadková veža bola totiž v roku 1912 kompletne zničená. Až v novodobých dejinách začiatkom 20. storočia sa rozhodli vystavať ju opäť, no zachovať na nej pôvodný kolorit, aby pôsobila rovnako, ako jej starobylá predchodkyňa. Z Campanily budete mať jedinečný výhľad na spleť uličiek, kanálov, veľké námestie a za dobrého počasia i na more. Toto je teda ďalšia zo zastávok, ktorú by ste si nemali nechať ujsť.

 

Zdroj/autor: carnevale.venezia.it, visitacity.com, timeout.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa