FOTO: Tatry v ľadovej kráse. Pozrite si zábery z tatranského „ľadového kráľovstva“

2016-02-02 08:00:00 |   |    | 

Len pár dní dozadu sa v Tatrách na Hrebienku konali neoficiálne majstrovstvá sveta v ľadovom tesaní Tatry Ice Master. Aj napriek nepriazni počasiu sa organizátorom a súťažiacim podarilo vytvoriť úchvatné diela, ktoré si až do odmäku budete môcť pozrieť.



 

Víkend plný ľadu

 

Hoci sa počas troch dní podmienky menili a doslova bojovali proti súťažiacim, aj tak sa im podarilo vytvoriť sériu prekrásnych ľadových sôch, ktoré zdobia tatranský Hrebienok. Za tri dni spolu 12 tímov otesalo až 45 ton ľadu. Vzniklo z nich až 36 sôch a tie si prišlo len počas víkendu pozrieť až 22 tisíc ľudí.


Pozrite si aj:


 

Aj takýmito číslami by sa dalo opísať podujatie Tatry Ice Master. Už v poradí 4. ročník opäť zaujal obrovské množstvo divákov, ktorí si chceli pozrieť čo všetko dokážu ľudské ruky vytvoriť len zo zamrznutej vody. A pozerať sa isto bolo na čo. Tými zo Singapuru, USA, Kanady a iných krajín sem prišli predviesť svoje umenie a pomerať si sily s domácimi umelcami.

Počas troch dní prebehli pre zlé podmienky len dve súťaže, z ktorých vzišli víťazi hodnotení odbornou porotou a potom aj publikom. V piatok za stvárnenie „Svetovej flóry“ získali ocenenie Slováci, Američania a Rusi. V kategórii „Voľná tvorba“ získali za technické prevedenie ocenenia Fíni, Rusi a Kanaďania a za dizajn Česi, Holanďania a Poliaci.

 

Na výlet

 

Ak to počasie povolí, tak tu sochy zostanú až do odmäku, takže si ich môžete ísť pokojne pozrieť. Do areálu je vstup voľný a popri súťažných sochách si môžete pozrieť aj Tatranský ľadový dóm, chrám postavený výhradne z ľadu.


Mohlo by vás zaujímať:


 

Zdroj/autor: Región Vysoké Tatry, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa