FOTO: Horiaci vodopád? Každoročné divadlo je opäť vo svojej plnej kráse

2016-02-24 12:00:00 |   |    | 

Nech je to už s USA akokoľvek, jedna vec sa im nedá uprieť. A to práve ich príroda. Je veľkolepá, skvostná, plná unikátov aj jednoduchých miest, ktoré ocení každý cestovateľ. Aj toto prírodné divadlo, ktoré zažijete len vo februári, láka turistov z celého sveta. Chcú totiž vidieť fenomén pripomínajúci padajúcu lávu.



 

Len dva týždne v roku

 

Presne toľko času majú tí, čo chcú uvidieť ako vzplanie Kapitán. Aby sme uviedli veci na pravú mieru, nejde o žiadne upaľovanie pirátov, ale o prírodný fenomén z Národného parku Yosemite. Vodopád Horsetail, v preklade Konský chvost, alebo aj El Capitan, teda Kapitán, teraz prechádza svojim najkrajším obdobím. So zapadajúcim slnkom sa totiž padajúca voda mení na žiariacu magmu lákajúcu zraky prizerajúcich.

 

 

 

Fotka uverejnená používateľom @archanjm,

 

Čo sa to deje?

 

Horsetail by bol jedným z mnohých vodopádov tohto národného parku nebyť toho, že dva týždne vo februári vždy na večer na pár minút vzplanie. Jedinečný úkaz vzniká vďaka tomu, že sa lúče zapadajúceho slnka odrážajú od padajúcej vody. Na to, aby sa to podarilo však treba ešte zopár detailov.

V decembri a januári musí byť chladno a napadnúť veľa snehu. Vo februári sa naopak musí otepliť, aby sa sneh rozpustil, odtiekol do Kapitána a hlavne aby ho bolo dosť. Potom už len treba počkať na bezoblačný deň a západ slnka. Pár minút predtým ako sa deň úplne vytratí, sa lúče oprú presne na toto miesto a voda sa zázračne „premení“ na horiaci prúd.

Naozaj magické.

 

 

 

Zdroj/autor: instagram.com, youtube.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.8/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa