TIP na víkend: Končí sa zima, a preto využite čas na posledné zimné radovánky

2016-02-25 12:00:00 |   |    | 

Ako ten čas letí. Pred nami je posledný februárový víkend a pomaly už začíname badať známky jari. S Dromedárom sme vybehli na kopec a ten už bol doslova posiaty snežienkami. Síce netrčali romanticky zo snehu, ale ako po iné roky znamenali to isté. Zima sa už končí a môžeme sa tešiť na pomaly sa prebúdzajúcu prírodu. Všade kvety, farby a vône. Tak už sa tešíte? Posledné dni môžete osláviť pri zaujímavom programe, ktorý je opäť prichystaný len a len pre vás.



 

Banská Štiavnica

 

Na sobotu deťom pripravilo Slovenské banské múzeum program v podobe rodinnej hry s názvom Hravý Starý zámok. Počas súťaže deti prejdú hradom a získajú v ňom rôzne indície. Počas toho preveria svoje schopnosti a ak sa im podarí rozlúštiť hádanku, budú zapojené do žrebovania o rodinný obed. Ostatní návštevníci si pozrú Malý okruh. Vstupné pre rodinu je 7,5€. Súťažiť sa bude od 8:00 do 16:00.

 

Štrbské Pleso

 

Nedeľa v horách bude venovaná športu a hlavne bežkám. Uskutočnia sa tu verejné preteky v behu na lyžiach Štrbské bežky. Prezentácia začne o 9:00 v Športovom areáli a do súťaže sa môžu zapojiť aj deti. Program následne obohatí vystúpenie kapely NO NAME.

 

Myjava

 

Medzinárodný festival dokumentárnych filmov Jeden svet sa počas víkendu presunie na Myjavu. V Centre voľného času premietnu 7 zaujímavých filmov zo Slovenska, Belgicka, Francúzska, Ukrajiny a Estónska. Témou budú opäť ľudsko-právne a globálne problémy. Premietať sa bude v piatok, sobotu a nedeľu od 18:00.

 

Jasná

 

Na Chopku sa v sobotu uskutočnia už 14. freeridové preteky CGC Jasná Adrenalín. Až 80 účastníkov si zmeria sily v extrémnom lyžovaní na tunajších svahoch. Aj pre návštevníkov je pripravený zaujímavý program, kedy zistia ako sa pohybovať v extrémnom teréne a vyskúšajú si preteky na saniach.

 

Poruba

 

Za tradíciami sa v sobotu presunieme do KD v Porube, kde prebehne 13. ročník projekty Zimné slávnosti Hornonitria. Majstri Pravnianskej doliny vám predstavia ľudovoumeleckú tvorbu z regiónu. Prídu čipkárky, tkáčky, rezbári, šperkári... Počas jarmoku sú naplánované aj ľudové vystúpenia. Program sa začína o 15:00.

 

Vojkovce

 

Predveľkonočné obdobie so sebou kedysi prinášalo aj rôzne obyčaje a zvyklosti. Počas programu Ty vodičko čista si pozriete, čo sa v týchto dňoch robilo a ako naši predkovia prežívali dni pred Veľkou nocou. Umelecké súbory tak zaspievajú tradičné piesne a dokonca aj priblížia pálenie Šmertky (tradícia zo Spiša).

 

Bratislava

 

Milovníci vína si prídu na svoje, ak sa vyberú do Grand Hotelu River Park. Na Slepej degustáciu hrou sa zábavnou formou naučíte spolu so someliérkou rozoznávať vína. Tímy následne môžu súťažiť o veľkú cenu. Podujatie sa uskutoční dnes o 18:00. Cena pre jednu osobu je 29€.

Zdroj/autor: Slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa