TIP na víkend: O Svetový pohár budú súťažiť aj naše známe reprezentantky

2016-03-03 12:00:02 |   |    | 

Za športom, umením aj zábavou. Takto vyzerá program na pomaly sa začínajúci víkend. Počasie síce nepraje výletom do prírody, ale aspoň si to môžeme vynahradiť na podujatiach, ktoré nás čakajú. Asi najvýznamnejším je Svetový pohár žien v lyžovaní, kde budú súťažiť aj naše reprezentantky. Tak im s Dromedárom držme palce.



 

Bratislava

 

Kino Lumiér bude opäť premietať filmy z ďalekých krajín, ktoré nám predstavia ich kultúru. Teraz pôjde o Japonsko a Japonský filmový festival, kde uvidíte napríklad prepojenie tancabojovými umeniami alebo tradičné divadlo kabuki. Filmy budú premietať až do soboty v pôvodnom znení s anglickými a slovenskými titulkami.

 

Banská Bystrica

 

Pre deti je pripravený zábavno-náučný program v Stredoslovenskom múzeu. Zajtra sa tak zabavia v Thurzovom dome, kde na nich čakajú zaujímavé aktivity od 10:00 do 12:00od 13:00 do 15:00. V tvorivých dielňach sa zabavia skúmaním praveku a ich prvými literárnymi pokusmi.

 

Jasná – Liptovský Mikuláš

 

Konečne sa už dočkáme podujatia, na ktoré sa dlhé mesiace tešíme. Na tunajších svahoch totiž prebehne Svetový pohár žien v lyžovaní. Počas víkendu si tak najlepšie lyžiarky zmerajú sily v alpských disciplínach – obrovský slalom a špeciálny slalom. Ťahákmi sú nie len skvelé výkony našich športovkýň, ale aj program so súťažami, večierkami, šou ...

Do programu sa zapojí aj samotné mesto, kde budú pripravené priame prenosy a zábavná zóna. Podujatie sa odohrá na Námestí osloboditeľov.

 

Trnava

 

Za zábavou a spoločenskými hrami sa vyberte do trnavskej Mestskej športovej haly. Od piatku do nedele v nej prebehne 7. ročník festivalu hier, hračiek a zábavy FestHry Trnava 2016. Celé rodiny si užijú trávenie spoločného času a popri tom všetkom sa budú môcť zapojiť aj do súťaží a odniesť si niektorú z cien. Otvorené bude v piatok od 15:00, v sobotu od 10:00 a v nedeľu do 14:00, vždy do 20:00.

 

Košice

 

V Košiciach sa od piatku do nedele vydáme po stopách protestantov. Potulka Protestantské Košice vám umožní vstup do troch zaujímavých kostolov, kadiaľ vás prevedú skúsení sprievodcovia. Prehliadky prebehnú v slovenčinemaďarčine v rôznych termínoch, takže si isto vyberie každý, kto má záujem o túto tému.

 

Trenčín

 

Aj Trenčín si na sobotu pripravil výlet po meste. Prechádzky mestom so sprievodcom: Veľkonočné zvyky sa zamerajú na tradície spojené s nadchádzajúcich obdobím. Ak sa o nich chcete dozvedieť viac, príďte o 16:00 pred Kultúrno-informačné centrum.

 

Levoča

 

Na milovníkov literatúry, a hlavne deti, čaká beseda so spoluautorkou knihy Mimi a Líza. Stretnete sa zajtra o 10:00 v priestoroch knižnice na Štúrovej ulici č.: 36.

Zdroj/autor: Slovakia.travel, TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa