Na EURO 2016 sa predstavuje aj Slovensko a jeho kultúra

2016-06-24 08:00:00 |   |    | 

V bránke Moravianska Venuša, v obrane Mysliteľ od Gustava Rodina, v zálohe bohyňa Niké zo Samotrasu a v útoku Picassova Hlava ženy. S takýmto originálnymi postavičkami si zahrajú stolový futbal návštevníci slovenskej expozície na podujatí Námestie Európy pred parížskou radnicou počas futbalových Majstrovstiev Európy 2016.



 

Vedenie Paríža prišlo s nápadom spojiť futbal a kultúru a predstaviť účastníkov záverečného turnaja Majstrovstiev Európy prostredníctvom moderného umenia. Slovenská agentúra pre cestovný ruch pripravila vo svojej expozícii výber diel slovenských umelcov a dopĺňa ich prezentáciou krajiny ako dovolenkovej destinácie.

 

Sochy, obrazy aj hudba

Návštevníci sa fotia so sochou od Viktora Freša, hrajú stolový futbal s figúrkami, ktoré vyrobil Marek Kvetan, pozerajú si obrazy Dominiky Žákovej a naživo sledujú, ako vzniká obraz v podaní Svetlany Fialovej. Relaxujú pri výbere zo slovenskej ľudovej, vážnej, elektronickej či alternatívnej hudby. Informácie o Slovensku získajú z interaktívnych dotykových obrazoviek a od hostesiek pri informačnom pulte.

 

Vynikajúca možnosť osloviť široké publikum

Počas prvých dní sa pri slovenskej expozícii zastavovali návštevníci z celého sveta. Okrem vystavených umeleckých diel sa zaujímali o Slovensko ako o krajinu, ktorú by radi navštívili. Upútala ich rôznorodosť umeleckých diel aj možnosti zábavy a informácií, ktoré expozícia ponúka. Paríž patrí medzi najnavštevovanejšie miesta na svete a majstrovstvá Európy sú významným podujatím, ktoré pritiahne ďalšie tisícky turistov. Prezentáciu pred parížskou radnicou vnímame ako vynikajúcu príležitosť na zviditeľnenie Slovenska ako atraktívnej dovolenkovej destinácie pred medzinárodným publikom. Využívame ju aj na zvýšenie povedomia o krajine a jej novom národnom brandingu Good Idea Slovakia,“ uviedol Igor Donoval, generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre cestovný ruch.

Slovenský stánok je veľmi dobre umiestnený pri vstupe na námestie pred radnicou a vynikajúco ho vidno pri príchode od katedrály Notre Dame. Podujatie Námestie Európy potrvá do skončenia futbalových Majstrovstiev Európy 10. júla. Expozície sú otvorené každý deň od 10:00 do 22:00. Vstup je voľný.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: SACR
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa