Vlakom je to pohoda: Železnice posielajú na náš najznámejší festival špeciálne rýchliky

2016-07-01 08:00:00 |   |    | 

Návštevníci najväčšieho slovenského letného hudobného festivalu POHODA 2016 aj tento rok môžu cestovať za svojím letným dobrodružstvom špeciálnymi festivalovými rýchlikmi. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s organizátormi vypraví tieto mimoriadne vlaky vo štvrtok pred festivalom (7. júla) z Košíc/ Popradu, aj z Bratislavy. Späť pôjdu vlaky po skončení festivalu v nedeľu (10. júla).



 

ZSSK pripravuje pre účastníkov festivalu prekvapenie, len na festivale bude možné získať niektorú zo 100 kariet JUNIOR RAILPLUS bezplatne. Karta umožní majiteľovi cestovať celý jeden rok lacnejšie (zľava 40 % z ceny lístka) ekologickými vlakmi ZSSK bez akéhokoľvek obmedzenia. Skracovanie vzdialeností v areáli samotného festivalu zabezpečíme opäť obľúbeným FESTIVALOVÝM VLÁČIKOM.

Cestovanie vlakom je nielen ekologické, ale aj zaujímavejšie ako inými dopravnými prostriedkami. ZSSK je aktívnym partnerom festivalu POHODA 2016, preto chceme jeho účastníkom tento rok ponúknuť jedinečnú možnosť súťažiť o tablety a kartu na rok zvýhodneného cestovania pre mladých. Výhercovia môžu kartu JUNIOR RAILPLUS použiť sami alebo komukoľvek darovať,“ informuje o príprave na festival Tatiana Kyselová, riaditeľka Sekcie marketingu ZSSK.

 

Mimoriadne festivalové rýchliky

Kapacita každého mimoriadneho rýchlika je 350 miest, k lístku sa vydáva bezplatná miestenka. Súčasťou vlaku z Košíc bude aj spoločenský párty vozeň s DJ-om, čo je už posledné roky tradične spúšťač festivalovej atmosféry.

Vlak z Košíc zastaví v staniciach Kysak, Spišská Nová Ves, Poprad – Tatry, Liptovský Mikuláš, Ružomberok. Z Bratislavy ide bez zastavenia. Spiatočný cestovný lístok s cieľovou stanicou Trenčín je výhodný (9,90 € alebo 7,90€) cestujúci ušetria 50 - 65 % z bežnej ceny spiatočného lístka.

Novinkou je možno zakúpiť si lístky cez pokladnice ZSSK (85 väčších staníc v rámci celého Slovenska). K vlakom bude pred stanicou Trenčín posilnená kyvadlová doprava zo stanice na letisko do areálu festivalu.

Do Trenčína možno cestovať aj bežnými vlakovými spojmi, v stanici Trenčín zastavuje 16 rýchlikov na trase z Bratislavy /Trnavy/ Piešťan, alebo zo Žiliny / Vrútok/ Ružomberka/ Popradu/ Spišskej Novej Vsi / Košíc. Rovnako v Trenčíne zastavujú až štyri desiatky regionálnych vlakov (osobné vlaky a regionálne rýchliky, či regionálne expresy) obsluhujúce viacero menších sídiel na trasách:

    Nové Mesto n. Váhom – Trenčín

    Žilina – Bytča – Púchov – Považská Bystrica – Trenčín

    Chynorany – Bánovce nad Bebravou – Trenčín

    Horné Srnie - Trenčín

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa