Dva skvelé tipy na víkendový večer: Zaujímavý program pre zamilované dvojice aj šikovné deti

2016-07-10 08:00:00 |   |    | 

Už 17.7. sa konajú dve veľmi zaujímavé akcie. Romantické dvojice si môžu vychutnať svit mesiaca v malebných záhradách Schlosshofu a všetky deti si zmerajú sily na "Drakolympiáde" na Chopku. Ak budete v sobotu v blízkosti týchto miest, rozhodne by ste tento výnimočný program nemali vynechať.



 

Barokový park za splnu mesiaca

Počas noci, keď záhradné terasy Schloss Hofu zahalia mesačné lúče, otvorí zámok svoje brány exkluzívnemu večernému putovaniu. Večerná cesta časom zámockými komnatami a romantickými záhradami zahalenými do svetla fakieľ sa premení na nezabudnuteľný zážitok v sobotu 16. júla a nedeľu 14. augusta.

Uvítací drink, jazzová hudba, exkluzívna večerná prehliadka po stopách niekdajších majiteľov, obľúbený barokový tanec menuet a skvelá ohňová šou čaká na hostí najväčšieho vidieckeho zámockého priestranstva Rakúska. V tento výnimočný večer sú všetci hostia srdečne vítaní v barokových kostýmoch – nie je to však podmienkou.

Aby ste si mohli vychutnať záhrady a ich nádherne kvetinové kreácie, či idylické aleje stromov ešte romantickejším spôsobom, nezabudnite si priniesť aj piknikové koše a užite si leňošenie na zámockých lúkach. Piknikový kôš plný lahôdok z regiónu vám na objednávku pripraví i zámocká reštaurácia „U bieleho páva“. Spoznajte atmosféru zámku Schloss Hof aj po západe slnka a nechajte sa očariť jeho čarovnými zákutiami.
Na podujatie je nutné objednať sa vopred.

 

Miesto: Schloss Hof, 2294 Schlosshof 1

Dátum & čas: sobota, 16. júla a nedeľa, 14. augusta 2016, 18:00 – 23:00 hod.

Prehliadka: 18:30 alebo 20:30 hod. nemecky, anglicky, slovensky

Vstupné: 19,- € na osobu – vstup, prehliadka, program

 

Malí olympionici za drakom

Na liptovských kopcoch bude veselo aj po zotmení. Tretí ročník Dračích nocí na Chopku čoskoro štartuje. Jeho prvé dejstvo poteší rodiny s deťmi v sobotu 16. 7. 2016 a druhé o mesiac neskôr 13. 8. 2016. Atraktívny vývoz lanovkami zo severnej aj južnej strany Chopku je opäť pripravený vo večerných až nočných hodinách a zaujme aj výnimočný sprievodný program. Tentokrát v olympijskom duchu. „Rotunda na Chopku po roku opäť ožije tajomnými príbehmi Draka Demiána. Pri tejto príležitosti realizujeme večerný vývoz lanovkami a pre deti je to veľmi atraktívne. Drak Demián bude chrliť oheň aj dym, čo môžu zažiť návštevníci len počas Dračích nocí. Deti pri príchode vybavíme brožúrkou a pod vedením „Tatranca“ absolvujú aj pravý vysokohorský tréning. No a keď zvládnu všetky športové aj nešportové úlohy, tak ich čaká zaslúžená medaila," povedala Sylvia Artzová, marketingová riaditeľka zo strediska Jasná.

Výnimočný sobotný večer pre rodiny bude v dvoch častiach. Prvý vývoz o 17,30 hod. je vhodný pre deti do šiestich rokov a staršie zvládnu aj vývoz o 19,00 hod. so skutočne nočnou atmosférou na Chopku. Na úvod deti zahreje olympijská rozcvička či zdravotná prehliadka. Následne je potrebné, ako na pravej olympiáde, preniesť „drakolympijský“ oheň. Niekedy sa stane, že aj športovci postrácajú veci a je treba im pomôcť nájsť zatúlané predmety v piesku doskočiska. Chýbať nebude dračia športová aréna ani zóna rekordov, kde si deti zatrénujú na stupňoch víťazov, ako hrdo niesť vavrínový veniec. Klaun Adyno predvedie svoje zábavné predstavenie Klaunská Olympiáda, zatiaľčo si šikovné rúčky vlastnoručne vytvoria olympijskú zástavu.

Dobrodružný výlet na vrchol Chopka začína zo severnej strany na Bielej púti a z južnej strany sa štartuje spred hotela Srdiečko. Nasledujúce Dračie noci čakajú na rodiny s deťmi 13. 8. 2016 pod názvom Dračí pátrači.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: dromedar.sk
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa