Kam s deťmi cez jesenné prázdniny: 8 skvelých tipov na strašidelný výlet

2016-10-27 12:00:00 |   |    | 

Od piatka do utorka majú deti prázdniny, celkovo ich teda čaká až päť voľných dní. Prečítajte si naše tipy na strašidelný výlet a vyberte program, ktorý celú rodinu určite zaujme.



 

NAVŠTÍVTE MUČIAREŇ

Ak vás láka história a neuspokojíte sa len s „hrami na bubákov“, mali by ste sa vybrať do Bratislavy. V suteréne Starej radnice tam môžete od zajtra opäť navštíviť skutočnú stredovekú mučiareň s nástrojmi, z ktorých vám bude behať mráz po chrbte. Podobná sa zachovala aj na hrade Strečno.

 

SLOVENSKÉ HRADY

Jesenné prázdniny sú ideálnym termínom na návštevu niektorého z hradov. Ponuré počasie a rýchle stmievanie vytvoria priam hororovú atmosféru a ak deťom prerozprávate miestne povesti a legendy, na tento zážitok len tak ľahko nezabudnú. Ak sa budete nachádzať v jeho blízkosti, určite sa vyberte na Oravský hrad. Práve na ňom nakrúcali viacero scén z kultového hororu Upír z Nosferatu.

 

ZA MÚMIAMI

Možno to mnohých prekvapí, no za múmiami nemusíte cestovať do ďalekého Egypta, viacero sa ich zachovalo aj na Slovensku. Egyptské múmie môžete vidieť napríklad v Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote a v kaštieli Betliar. Tam momentálne vystavujú aj ostatky Žofie Serédyovej. V bratislavskom Kostole Zvestovania Pána je zas od roku 1769 uložené mumifikované telo sv. Reparáta a v kaplnke Nepoškvrneného počatia Panny Márie v Trenčianskych Bohuslaviciach uchovávajú sklenenú rakvu s ostatkami mučeníka sv. Adeodáta. A to sme ešte nespomenuli Žofiu Bosniakovú, ktorej múmiu síce v roku 2009 zničili, no na hrade Strečno môžete vidieť jej vernú kópiu.

 

JÁNSKE DUŠIČKY - LIPTOV

Už najbližšia sobota bude v Jánskej doline patriť dušičkám, strašidlám a výbornej zábave pre celé rodiny vďaka siedmemu ročníku úspešného podujatia Jánske dušičky. V tunajšej Stanišovskej jaskyni pripravili špeciálny dušičkový program a Jánske „dušičkovanie“ vyvrcholí stretnutím rodičov a detí v maskách v areáli penziónu Horec, kde od 15-tej všetkých čakajú tvorivé dielne, čert Vladko a jeho „srandičky“, ohňová show aj koncert obľúbeného Ploštín Punku.

 

STRETNUTIA S PRÍZRAKMI - BOJNICE

Zoologická záhrada Bojnice si pripravila podujatie Strašidelná zoo. Začne v piatok, 28. októbra vyrezávaním tekvíc. Každý návštevník, ktorý 28.10.2016 donesie vlastnú tekvicu s minimálnym priemerom 25 cm, získa v tento deň vstup do zoo pre jednu osobu zadarmo. Návštevníkov tiež čaká špeciálna Večerná strašidelná prehliadka, ktorá sa uskutoční v pondelok, 31. októbra o 17.00h.

 

Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice pripravilo pre návštevníkov koncom októbra magické nočné prehliadky zámku obohatené o nezabudnuteľné momenty, tajomné príbehy a mihotavé svetlá sviec.  Zámok vo večernej nádhere s tajomnými tieňmi prinesie stretnutia s prízrakmi jeho bývalých obyvateľov vrátane posledného šľachtického majiteľa. Gróf Ján František Pálfi privíta návštevníkov osobne v jednej z komnát vo veži zámku. Expozíciu múzea doplnia jedinečné zbierkové predmety súvisiace s obdobím dušičiek. Návštevníci si okrem iného budú môcť prezrieť aj pohrebné nosidlá plné symboliky.  Chýbať nebudú ani stvetlonosi - súčasťou výzdoby zámku budú tekvice vytvorené rukami návštevníkov súťažiacich o najkrajšiu vyrezávanú tekvicu.

Nočné prehliadky sa uskutočnia v dňoch 28.10., 29.10. a 31.10. so začiatkom o 19:00 h. 

 

NOČNÉ STRAŠIDELNÉ PREHLIADKY - HNIEZDNE

Neodmysliteľnou súčasťou jesene je aj Dušičkový víkend, nezabudnuteľná Halloweenska zábava a noc strašidiel resp. nočné strašidelné prehliadky, ktoré sa uskutočnia v termíne 29. a 30. októbra 2016 v Hniezdnom blízko Starej Ľubovne. Všetkých, ktorí sa chcú na „vlastné riziko“ báť, pozývame vás do Nestville Parku, aby prešli bránou k spoznaniu jedného z najmalebnejších kútov Slovenska a zažili skutočný príbeh legendy starého mŕtveho liehovarníka. Nočné strašidelné prehliadky sa budú konať počas dvoch dní, každú hodinu v čase od 19:00 do 22:00 h.

 

LOV DUCHOV - SCHLOSS HOF

Predvečer všetkých svätých sa bude na zámku Schloss Hof niesť v tajomnej atmosfére. Na skvelý program sa môžu tešiť najmä detskí návštevníci. Všetky deti sú 31.10. v najväčšom vidieckom barokovom areáli Rakúska vítané v originálnych strašidelných kostýmoch. Na malých duchov, strašidlá, ježibaby, upírov či tekvičky čaká skvelý detský program. Od 14:00 hod. sa všetci pripravia na lov na duchov v Detskom a rodinnom svete: nechajú sa strašidelne namaľovať, vymodelujú si farebné strašidielka a upečú halloweenské pečivo. Samozrejmosťou budú halloweenske prehliadky zámku, v slovenskom jazyku začínajú v týchto časoch: 15:15, 16:15, 17:15 hod.

 

HALLOWEENSKY ZÁBAVNÝ PARK - FAMILYPARK

Už po tretý krát sa vo Familyparku pri Sankt Margareten bude konať obľúbený Halloween, tentoraz od 29.10. – 1.11.2016 pod mottom „čarodejnice, mágovia a trolovia“. Okrem bohatej dekorácie v celom areáli parku o rozlohe viac ako 145.000 m² sa bude počas programu a prestrojenia všetko točiť okolo zázračných bytostí. O správnu atmosféru sa postará nákladný svetelný koncept s viac ako 300 reflektormi, strojmi na hmlu a svetelnými reťazami.  Po zotmení budú v parku prebiehať najrozličnejšie šou a ukážky.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR, dromedar.sk
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa