Vianoce v Európe: Zájazdy na Adventné trhy sú veľkým lákadlom

2016-12-12 12:00:00 |   |    | 

Adventné zájazdy do zahraničia sú pre Slovákov každoročne veľkým lákadlom. Cestovné kancelárie z roka na rok predvianočné zájazdy obmieňajú, rozširujú svoju ponuku, aby vyhoveli čoraz väčším nárokom zákazníkov. Mnohé z nich sú špeciálne prispôsobené zľavovým portálom a nikde inde ich nenájdete.



 

Na portáloch už teraz nájdete výlety so sprievodcom na vianočné trhy do okolitých metropol - Viedeň, Krakov, Budapešť, Drážďany či Praha. Vybrať si tak môžete vskutku originálne predvianočné zážitky, ale aj vzdialenejšie destinácie v Nemecku, Amsterdame či Paríži s vianočným Disneylandom.

Ide napríklad o tradičné behy čertov - Krampuslauf, ktoré sa po celom Rakúsku tešia mimoriadnej obľube domácich, ale i zahraničných turistov. Ak vás advent na "pekelnú" nôtu neoslovuje, zaiste vás očarí vyzdobená krása rakúskych či bavorských hradov a zámkov. Program zájazdu je vždy vyskladaný tak, aby neunudil návštevníkov siahodlhým výkladom, ale príjemne navnadil vianočnou atmosférou. K tej nepochybne patrí i škoricovo-medová vôňa perníkov, ktorej sa môžete nabažiť na najväčšej výstave perníkových chalúpok v kláštore Zwettl.

Slováci vymenili predvianočné upratovanie za cestovateľské zážitky. O zájazdy v predvianočnom období je z roka na rok väčší záujem. "Mnohé z týchto zájazdov sú spojené s podujatím, ktoré sa koná iba vo vopred stanovený termín, nie je teda možné pridať viac termínov," prezradil Marian Tar za Asociáciu. "Keďže kapacita autobusu je obmedzená, k dispozícii je limitované množstvo kupónov," dodal. S kúpou preto odporúča nečakať pridlho, pretože zimné obdobie už začalo. Voľné kapacity sa vypredávajú celkom rýchlo.

Dôvodov na takýto výlet je naozaj mnoho a u každého vyhráva niečo iné. Kým kvalita domácich vianočných trhov má stúpajúcu tendenciu, stále zaostáva za možnosťami, ktoré ponúkajú Vianoce v zahraničí. Kým tradičný viedenský Christkindlmarkt je najmä o atmosfére, cukrovinkách a dekoračných predmetoch, budapeštiansky vianočný trh je najmä o maďarských gastrošpecialitách - pečených klobáskach, guláši alebo langošoch. Poľské trhy v Krakove si vás získajú atmosférou priateľstva a kresťanským posolstvom sviatkov. Jedno však majú spoločné - vianočný punč, varené vínko či iný aperitív na zahriatie. Organizovaný zájazd je preto zaujímavý tiež tým, že sa nemusíte obmedzovať - odšoféruje to za vás skúsený šofér.

Ak máte radi atmosféru Adventu, vianočných trhov a vianočných špecialít, zájazd do niektorej z okolitých krajín je dobrou voľbou. Ponuka na zľavových portáloch je naozaj široká a vy tak môžete za relatívne málo peňazí zažiť príjemné oddychové dni.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Pixabay
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa