Korčuľovanie pod holým nebom: Zmapovali sme bezplatné klziská v slovenských mestách

2016-12-20 00:00:01 |   |    | 

K najobľúbenejším zimným radovánkam patrí nepochybne korčuľovanie. Najväčšie čaro má pod holým nebom, preto vo viacerých mestách aj tento rok pripravili umelé ľadové plochy. So zamrznutými jazerami sa samozrejme porovnávať nedajú, ich nespornou výhodou je však bezpečnosť a poskytované služby.



 

BRATISLAVA

Obyvatelia aj návštevníci hlavného mesta majú k dispozícii viacero bezplatných ľadových plôch.

Tou najznámejšou je klzisko na Hviezdoslavovom námestí (pred historickou budovou SND). Fungovať bude do konca zimných prázdnin v čase od 10:00 do 22:00 hod. Vstup je bezplatný a na mieste si môžete za poplatok 4 eurá zapožičať korčule. K dispozícii sú aj pomôcky pre začínajúcich korčuliarov. Novinkou je gumová plocha medzi ľadom a stánkami s teplými nápojmi, vďaka čomu sa netreba počas občerstvenia prezúvať.

Bratislavčania si môžu bezplatne zakorčuľovať aj na Primaciálnom námestí, a to denne od 10:00 do 20:00 h. Pre tých korčuliarov, ktorí si nestihli kúpiť korčule, je k dispozícii aj požičovňa korčúľ priamo pri klzisku. Najmenší korčuliari si môžu pomôcť aj malými tučniakmi, o ktorých bol v minulom roku veľký záujem. Klzisko na Primaciálnom námestí bude v závislosti od počasia fungovať do 6. januára 2017.

Korčuľovať sa bude aj na nábreží Dunaja, klzisko opäť otvorili aj v River Parku. Ľadová plocha s rozmermi 15 x 25 m je otvorená denne od 10:00 do 21:00 hod. Samozrejmosťou je stánok s občerstvením a požičovňa a servis korčúľ.  K dispozícii sú aj pomôcky pre najmenších.

Verejné klzisko pripravil tento rok aj obchodný dom Bory Mall – Lamač, fungovať by malo až do 12. februára. Ľadová plocha s rozmermi 30 x15 15 metrov je situovaná pri severnom vchode a otvorená od 10:00 (resp. 9:00 hod. v sobotu a nedeľu) do 21:00 hod. K dispozícii je aj požičovňa korčúľ.

 

LEVICE

Bezplatné korčuľovanie si môžu po prvýkrát užiť aj v Leviciach. Klzisko so syntetickým ľadom a rozmermi 20 x 12 metrov bude umiestnené v ľavej časti Námestia hrdinov oproti Kalvínskemu domu. Začne sa stavať 15. decembra a pre verejnosť bude prístupné do 8. januára, vždy v čase od 10:00 do 20:00 hod. Pri klzisku bude k dispozícii aj požičovňa a brúsenie korčúľ  či stánok s občerstvením.

 

POPRAD

Poprad sa môže pochváliť až dvomi bezplatnými otvorenými klziskami. Jednu ľadovú plochu sprístupnili verejnosti pri viacúčelovej hale Aréna Poprad . Otvorená bude každý deň od 10. do 20. hodiny s tým, že v utorok, stredu a v piatok do 11.30 h bude vyhradená pre výcvik korčuľovania materských škôl. Druhú ľadovú plochu pre menšie deti nainštalujú na tradičnom mieste vo východnej časti Námestia sv. Egídia.

 

PREŠOV

Mesto Prešov prvýkrát prevádzkuje počas zimy priamo v centre syntetické klzisko. Ľadová plocha s rozmermi 10 x 15 m je situovaná pred Divadlom Jonáša Záborského a v jej blízkosti sú aj stánky s občerstvením. Klzisko bude fungovať do 25. januára 2017 v čase od 13:00 do 20:00 hod. a vzhľadom na rozmery je určené skôr pre deti.

 

PRIEVIDZA

Prievidzské vianočné mesto aj v tomto roku oživila mobilná ľadová plocha na Námestí slobody . Verejnosť bude môcť využiť možnosť bezplatného korčuľovania do skončenia vianočných prázdnin a ďalšia prevádzka bude podľa hovorcu závisieť od klimatických podmienok.

 

TRENČÍN

Verejné klzisko nájdete aj v Trenčíne. Nachádza sa na Štúrovom námestí.

 

TRNAVA

Trnavčania sa aj tento rok môžu tešiť na verejné klzisko priamo v centre mesta. Ľadová plocha na Hlavnej ulici s rozmermi 20 x 10 metrov je v prevádzke denne od 10.00 do 20.00 h až do 8. januára 2017. Netreba mať ani vlastné korčule na ľad, stačí si ich požičať priamo na mieste. Maximálna kapacita klziska je 40 ľudí. Ľadová plocha je osvetlená a ozvučená, pre deti budú na klzisku pripravené športové aktivity.

 

ZVOLEN

Otvorenú ľadovú plochu sprístupnili korčuliarom aj na Námestí SNP vo Zvolene.  K dispozícii bude pre verejnosť do času, kým to budú klimatické podmienky dovoľovať. Tento rok tu budú zároveň každý utorok, v čase od 17:15 do 18:00 hod. prebiehať kurzy korčuľovania pre dospelých.

 

ŽILINA

Je už tradíciou, že súčasťou Vianočných trhov na Mariánskom námestí v Žiline je aj umelá ľadová plocha. Deti aj dospelí sa na nej môžu bezplatne korčuľovať od 10.00 hod. do 22.00 hod.


Ako malá pozvánka môže poslúžiť naše video z Hviezdoslavovho námestia v Bratislave.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR, Thinkstock, slovakia.travel a archív
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa